sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Velourtakki

Pojalle tulee jostakin syystä aina ommeltua collegesta takkeja. Nyt kuitenkin päätin, että velourista on tehtävä yksi. Tarkoitukseen valikoitui musta velour petroolin/turkoosin värisillä tehosteilla. Kaavana sama kuin näissä.




Niskan huolittelin taas nauhalla ja tuon ripustuslenkin löysin jostakin laatikon pohjalta. Ollut ehkä ennen housuissani (joskus kaiken krääsän säästämisestäkin näköjään on hyötyä... Harvemmin niitä kuitenkaan muistaa käyttää.).



Ihan tyytyväinen lopputulokseen en ole. Olisin ehkä kaivannut vielä jotakin tuohon lisää. Nuo taskut sen sijaan onnistuivat ihan kivasti, vaikka olivat ensimmäiset. Eivät varmasti olleet viimeiset!!!

Musta velourtakki
Kaava: Ottobre 6/2008 (Uranus vetoketjuhuppari)
Koko: 128cm kavennettuna hartioista sekä pidennetyillä hihoilla ja helmoilla, myös taskut muokattu erilaisiksi kuin alkuperäisessä ohjeessa.
Kangas: sekä velour että hupun ja taskujen trikoo Eurokankaasta
Resori:omista varastoista
Vetoketju: Paikallinen ompelutarvikekauppa H. Keinonen
Muuta: Music-nauha Saksasta

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Värjäyskurssin satoa

Luonnonväreillä värjääminen oli minulle ihan uutta. Tosin en ole kyllä muutenkaan itse värjännyt lankoja, joten kaikki oli uutta. Hyvin koukuttavaa. Ja humanisti luonnonhelmassa 8h päivässä koko viikonlopun ajan - se se vasta on jotakin. :-)

Tässä viime viikonlopun satoa:

Lankoja esipuretuksessa.

Sörsseliä kiehumassa.

Operaatio kuivatus etikkapesun jälkeen.

Kuivat vyyhdit sulassa sovussa kera silkkihuivin.

Väriaineena käytimme erilaisia kasveja, kuten havua, pietaryrttiä, lupiinia, marja-aroniaa, keltasipulia ja punasipulia. Lisäksi osa sai käyttää myös ns. viljeltyjä kasveja, kuten kokelliinia ja sinipuuta. Kaikesta luulimme tulevan keltaista, mutta kyllä nämä kaksi viimeistä kuvaa osoittavat, että muitakin värejä saa aikaiseksi. 

Jos seuraavan kerran vielä pääsen kursseilemaan värjäysjuttujen kera, haluan tehdä itselleni taulukon, johon laitan kaikkien lankojen pohjavärin sekä väriliemen/kasvin nimen ja lopputuloksen. Nyt olin vielä ihan liian hätäinen ja kiireinen enkä ehtinyt kuin ajatella moista järjestelmällisyyttä. Tuosta värikasasta tunnistan ja yhdistän kasveihin 100% varmasti vain nuo punaisen ja lilan sävyt. Pohjalankoina käytin valkoista, luonnonvalkoista sekä vaaleanharmaita villa- ja alpakkalankoja. 

Haluan ehdottomasti kokeilla tätä vielä uudelleenkin!!! Kiitos vielä ystävälle seurasta sekä kasvien keräyksen että kurssin osalta. ;-)

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Syyskuun neuletakki

Entinen ehkä vielä mahtuu juuri ja juuri tämän syksyn, mutta uusi väri kutkutti. Harmaa on tullut jäädäkseen.



Takki on kokonaan 2o2n -ribbineuletta, mikä hieman kyllä mietitytti jossain vaiheessa, mutta kyllä se päälle istuu ihan kivasti, vaikka kuvassa yksinään hyvin kapealta näyttääkin. Pojan toiveesta vetoketju ja taskut. Taskuja en ole koskaan aikaisemmin neulonut, mutta ystäväni äiti piirsi minulle ihan mahdottoman selkeän kuvan, joten kokeiluni kyllä onnistui sen ansiosta erittäin hyvin. Taskut ovat varmaankin ns. napinläpitaskut. Eivät juurikaan erotu tuosta pinnasta.

Tasku oikealta puolelta.

Tasku nurjalta puolelta.
Taskut olisivat ehkä saaneet olla vielä hieman korkeammat ja leveämmät, mutta saa sinne pieniä aarteita nytkin sujautettua. Ei ehkä kuitenkaan puhelinta, sillä siihen tarvittaisiin sitten vetskari tai nappi, jotta se siellä pysyisi.






Neuletakki on tarkoituksella hyvin istuvaksi neulottu, jotta se sopii hyvin välikausi- ja toppavaatteiden alle. Ja ribbineulehan joustaa tooooosi paljon.

Takki sai helmaansa pienen harkinnan jälkeen vielä Handmade-lapun.





Ribbineuletakki
Malli: Lähes oma, silmukkamääriä otin malliksi hieman Pikkuveli-neuletakin ohjeesta
Koko: sopiva 8-vuotiaalle, hihoissa kasvunvaraa
Lanka: Drops Karisma
Puikot: 4 ja 4,5 mm
Muuta: Vetoketju paikallisesta ompelutarvikekaupasta ja Handmade-lappu MichasStoffeckelta