sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Neulottua ja ommeltua lapsille

Kumma, miten ne housunlahkeet ja hihat tuppaavat kutistumaan lasten vaatekaapissa. Alle puolessa vuodessa hihat ja lahkeet ovat jääneet lyhyiksi, vaikka olevinaan niihin aina lisään pituutta yli tarpeen. Höh.

Poika toivoi samanlaista bambupaitaa kuin turkoosikin oli, mutta toisissa väreissä, jotka olivat punainen ja toinen punainen. Olisin tehnyt mustavalkoisen ohuilla raidoilla, mutta tämä meni nyt sitten sen ajatuksen edelle, kun käytiin yhdessä valitsemassa langat. Olen iloinen, ettei poika ajattele, että punainen on tyttöjen väri, vaan se on säilynyt lempivärinä jo tosi kauan. Onhan tämä vähän jouluinen, mutta päällensä pisti tänäänkin. Ylimmässä kuvassa toinen punainen näyttää liian oranssilta. On kyllä luonnonvalossa enemmän punaisempi. Tästä paidasta puuttuu vielä se Handmade-lappunen. Jos nyt jaksaisi vielä sen siihen ommella.




Bambupuuvillaneulepaita
Malli: Suuri Käsityölehti 10/2010 (hieman muokattu versio)
Koko: 140cm
Lanka: Blend Bamboo ja Catania (Titityystä), kulutus n. 6,5 kerää
Puikot: 3 ja 3,5 mm pyöröt ja sukkikset
Muuta: Neulottu täysin yhtenä kappaleena, alhaalta ylöspäin.


*******************************************


Kaverina tuon punaraitaisen neulepaidan kanssa on ylipitkät tummanharmaat velourit. Josko nyt lahkeiden pituus riittäisi ainakin ensi syksyyn?



Velourhousut
Kaava: Ottobre 1/2009 (Saimi-housut muokattuina)
Koko: 128cm leveys, pituus n. 140cm kokoisista housuista silmämääräisesti (pitää kyllä vihdoinkin piirtää isompi kaava seuraaviin housuihin)
Kangas ja resori: Saksasta Janan avustuksella viime syksynä

*******************************************
Tytölle piti jo aiemmin ommella tämä pitkään leikattuna ollut tunika, mutta jokin siinä tökki. Ja tökkikin sitten oikein kunnolla loppuun asti. Olisi pitänyt käyttää sekä kauluksessa että hihansuissa joustokuminauhaa tai sitä framilonnauhaa, mutta kun ajattelin, ettei sillä nyt niin ole väliä... No, onhan sillä!!! En sitten kuitenkaan purkanut enää, kun istui päälle ihan ok:sti. Harmittaa vain. Pujotin kyllä pyöreän, kapean kuminauhan tuonne pääntienresorin sisään hätävaraksi, mutta ei sekään ihan pelastanut tilannetta. Värimaailmasta ja kaavasta tykkään, toteutuksesta en. Kaverina kuvissa jo aiemmin esitelleet pitkäresoriset velourhousut.



Dreamland-tunika
Kaava: Ottobre 4/2011, ilman etuhalkiota
Koko: 122cm
KangasSaksasta Janan avustuksella viime syksynä
Resori: omista varastoista
Muuta: Ihan kuin tunika kaipaisi vielä jotakin... Ehkä pinkkiä velourmotiivia? Reunaan helmaan vai keskelle kaula-aukon alapuolelle? Hmm...

perjantai 6. tammikuuta 2012

Väinämöinen

Huolellisen etsinnän jälkeen löysin esikoisen takkiin sopivaa lankaa, josta tarkoituksena oli neuloa pipo ja lapaset. Arvelutti kyllä langan käyttäminen tähän tarkoitukseen, kun oli ohutta sukkalankaa, mutta kyllä siitä pipo tuli. Eikä kuulemma edes kutita. Lapaset vielä odottavat muita töitä edeltään.

Lanka ehti marinoitua jonkin aikaa laatikossa, mutta kun inspis iskee, ei voi mitään. :-) Mietin tähän kaikenlaisia kuvioita, kuten esim. tässä, mutta langan ihastuttava väriaallokko ei sitten kuitenkaan kaivannut mitään krumeluureja. Tosi ihana ja riittoisa lanka tämä Louhittaren Luolan Väinämöinen! Ja värisävy on juuri se mitä en miltään muulta lankamerkiltä ole löytänyt; hyvin voimakas siniturkoosi (vai onko tämä enää ollenkaan turkoosi vai ihan vain pelkkä sininen?).



Väinämöinen
Malli: oma peruspipo (120s, 1o1n alussa, sitten sileää sekä sädekavennus)
Koko: tokaluokkalaiselle (tosin menee kyllä omaankin päähän)
Lanka: Knitlob's Lairin (Louhittaren Luola) Väinämöinen 75 % villa, 25 % polyamidi (ostettu Titityystä)
Puikot: 3 mm neliskanttiset (eli vastaavat n. 2,75mm)

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kaulureita ja kamerakoteloa

Vuodenvaihteen molemmin puolin valmistuivat kaulurit lahjaksi tuttavaperheen lapsille. Toiveena oli oranssi-violetti ja vaaleanpunainen. Lila-vaaleanpunasävyinen syntyi hetken mielijohteesta lisänä tuohon joukkoon. Koskaan ennen en ole palmikkokaulureita neulonut, joten nämä olivat nyt sitten ihan ensimmäiset ja ihastuin näihin. Toivottavasti ovat saajilleen sopivia.


Palmikkokaulurit
Malli: Ulla 03/08
Koko: lapselle, kokona käytin pienemmässä leikki-ikäisen (XS) silmukkamääriä ja isommassa koululaisen (S), vaikka molemmat menevätkin alle kouluikäisille
Lanka: vaaleanpunaisessa Dropsin BabyMerino, monivärisessä muistaakseni TeeTeen Primavera sekä jokin keränloppu
Puikot: 3 ja 3,5mm (neliskanttiset, joten vastaavat 2,75 & 3,25mm) vaaleanpunaisessa ja 3,5 ja 3,75mm monivärisessä



 
Oranssi-violetti raitakauluri
Malli: Collar band (rav. link. ohje myös suomeksi) pienin muokkauksin
Koko: lapselle
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3 ja 3,5mm
Tykkäsin molemmista malleista ja ohjeista paljon, joten ehkäpä omatkin lapset saavat tällaiset. :-)
******************************************
Ennen joulua neuloin lasten kameralle pussukan ja harjoittelin samalla kulmien muotoilua erästä tulevaa projektia varten. Ihan kiva tuli, vaikka piti purkaa ainakin kaksi kertaa ennen kuin sain koon täsmäämään. Hyvin suojasi kameraa lasten käytössä sekä eskarissa että koulussa.

Edestä auki.

Edestä kiinni.

Sivulta kiinni (kameran narulle reikä sivuosassa).

Takaa auki.
Kamerakotelo
Malli: oma
Koko: pikku pokkarikameralle
Lanka: jotakin silkki-villasekoite jämälankaa, ehkä TeeTeen Primaveraa
Puikot: muistaakseni 3,5mm

******************************************

Loppuun vielä kameralla leikittelyä uudenvuodenyönä. Löysin kamerastani lasten papan avustuksella ilotulitusasetuksen, joten pitihän sitä kokeilla. :-)



Hyvää alkanutta vuotta!