lauantai 26. toukokuuta 2012

Toukokuu...

...on minulle kiireisintä aikaa joulukuun ohella. Silti joskus on tässäkin kuussa ollut aikaa hermolevolle ompelukoneen tai puikkojen ääressä. Tässä postauksessa joitakin toukokuisia ompeluita.




Nuottikankaasta, josta itselleni tein tunikan, jäi pieniä palasia, joista sitten surautin yhdistelemällä myös tyttärelle ensin paidan ja sitten vielä alushousut. :-)

Nuottitunika:
Kaava: Roundabout (Ottobre 1/2012)
Koko: 122cm (pituutta lisätty helmaan ja hihoihin)
Kangas: molemmat viskoosisekoitetta ja Eurokankaasta

Alushousuja en ole koskaan tehnyt, vaikka mielessä on pyörinyt, kun noita kankaanpaloja jää aina yli. Tässä muutama kokeilu:


 




Pikkarit
Kaava: Dumbo hipsters (Ottobre 6/2010)
Koko: 128cm (hieman liian korkeat)
Kangas: nuotti- ja musta kangas iskoosisekoitetta ja Eurokankaasta, pallokangas Saksasta
Resorit: omista varastoista

***************************************




Mustavalkoisuus viehättää myös lastenvaatteissa, mutta sitä ei vielä hirveästi kaapeista löydy. Siispä tuumasta toimeen. Kaavana sama, ihana Roundabout, joka ei Ottobren kuvissa näytä oikein miltään, mutta on niin ihana ja myös helposti muokattavissa, että aion kyllä tehdä tällä vielä useita paitoja tytölle. Tyttö luuli, että tämä on seepra- tai valkoinen tiikeripaita, mutta minusta siinä kyllä on kukkia... ;-)

Mustavalkoinen tunika:
Kaava: Roundabout (Ottobre 1/2012)
Koko: 122cm (pituutta lisätty helmaan, hihat lyhennetty)
Kangas: Nansoa, Triteksiltä
Muuta: musta hame ommeltu jo aiemmin kuoroesiintymisiä varten

***************************************
Pojalle ompelu on jostain syystä ollut vähäisempää. Johtunee siitä, että kaikki kuviokankaat ovat jotenkin "epäsopivia" tai liian lapsellisia hänen mielestään. Tämänkin kankaan ostin viime kesänä Ruotsista tarkoituksena tehdä T-paita, mutta hän kelpuutti sen vain yöpuvun yläosaksi. No, shortsipyjamat olivatkin jääneet pieniksi, joten tarpeeseen tuli, kun löysin vielä pienen palan punaista trikoota shortseiksi ja hyödynsin sen ihan viimeistä palaa myöten, jotta sain edes vähän pituutta housuihin.



T-paita ja shortsit yöksi
Kaava: Paita: More Grey (Ottobre 4/2011), housut: Saimi lyhennettyinä (Ottobre1/2009)
Koko: 134/140cm
Kangas: sininen kuviokangas Ruotsista (Stoff & Stil), punainen omista varastoista
Resorit: omista varastoista

***************************************

Loppuun vielä kierrätysompelu ystävän Marimekon hameesta, jota hän ei kuulemma pidä. Kummityttönsä sai siis Marimekon hameen, johon en mitään kaavoja käyttänyt. Purin vain vetoketjun ja ompelin sauman kiinni sekä resorin vyötärölle. Avot!