sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kauluri ja baskeri

Jämälankoja riitti vielä edellisen postauksen lapasten lisäksi kauluriin. Tosin mustaan, kaulaa vasten tulevaan osaan käytin hieman pehmeämpää lankaa, Dropsin Baby Merinoa. Tätä mallia olen käyttänyt aiemminkin ja hyväksi olen sen todennut.






Pinkki-musta palmikkokauluri
Malli: Ulla 03/08
Koko: lapselle, koululaisen koko (S)
Lanka: Novitan Nallea ja Dropsin Baby Merinoa
Puikot: 3,5 ja 4 mm


******************************************

Tarvitsin itselleni hattua, joka ei ole pipo. Syntyi baskeri. Sävy sama kuin yhdessä villakangastakissani. Ensin yritin tästä langasta lapasia, mutten saanut kohdistettua raitoja niin, että olisi tullut kaksi samanlaista. Symmetrian rakastavana ihmisenä se ei minulle sopinut, joten tein kaksinkertaisesta langasta tämän baskerin. Eikä mitään tarvinnut kohdistaa. :-)

Perusbaskeri
Koko: naiselle
Lanka: Dropsin Fabel (ostettu Poppelista)
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Muuta: Hieman iso, mutta pystyy käyttämään

lauantai 5. tammikuuta 2013

Kirjoneulelapaset

Kirjoneule on minulle melko vierasta. Olen tehnyt sitä vain muutaman kerran elämäni aikana. Siitä huolimatta - tai ehkä juuri siksi mielessä on pyörinyt ajatus kokeilla kirjoneuletta johonkin pieneen työhön. Omat, vanhat lapaseni, jotka tätini miehen äiti on minulle neulonut jo yli 15 vuotta sitten toimivat tähän projektiin innoittajana ja niin syntyi muutamassa päivässä tyttärelle kissalapaset, joissa lisänä myös innoittajinsa innoittamina nimi, jotteivat katoa heti koulussa.


Kouluun lähdössä uusilla lapasilla.

Lapasten esikuva/innoittaja.
Lapaset:
Malli: oma (silmukoita varressa 60, resorineule 1o(kiertäen)1n), kirjoneule vakoiltu omista vanhoista lapasistanija siirretty näin ollen eteenpäin seuraavalle sukupolvelle
Koko: lapselle
Lanka: omista varastoista varmaankin Nallea
Puikot: 2,5 mm
Lopputulos on ihan jees. Olisi ehkä takkiin käynyt paremmin niin, että värit olisivat olleet toisinpäin. Vähän pitää kyllä vielä harjoitella tuota kirjoneuleen tasaisuutta. Onneksi kastelu ja pieni pingotus tekevät ihmeitä. Tuo tyttären päässä oleva pipo on neulottu jo aiemmin, mutta on säilynyt suosikkina jo toista vuotta.

tiistai 1. tammikuuta 2013

Hieman ulkoasumuokkausta sekä lasten tekemää

Alkaneen vuoden kunniaksi päätin vaihtaa blogini värimaailmaa enemmän omannäköisekseni. Samalla muutama kuva lasten syyslukukaudella tehdyistä käsitöistä koulussa.

3. luokkalaisen poikani tekstiilityön näyte: ompelukone- sekä värjäysharjoituksia penaaliin. Upea lopputulos minun mielestäni!



1. luokkalaisen tyttäreni näyte käsinompelusta: sitruunainen nuppineulatyyny, joka on jo ollut kovassa käytössä. :-)