sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Siililapaset ja raitasukkia

Tyttären parhaalla kaverilla on syksystä lähtien ollut siililapaset käytössä ja sellaiset ovat olleet siitä asti myös oman tyttäreni toiveena. Nyt vasta pääsin asiaan, kun löysin pörröistä lankaa. Värit on osutettu mustavalkoisen kevättakin kanssa yhteen, joten tällaiset sitten syntyivät:


Siililapaset:
Malli: suunnilleen tämä Novitan versio
Koko: lapselle (hieman reilu 7-vuotiaalle)
Langat: Novita 7-veljestä sekä SandnesGarn Funny Lux
Puikot: 3,5mm
Muuta: silmänapit kirpparilta ja nenässä vaaleanpunaista jämälankaa

**********************************

Pojan jalka kasvaa hurjaa vauhtia ja villasukat uhkasivat jäädä pieniksi. Otin kuitenkin näihin hieman kasvunvaraa huomioon - ja kappas, ne pingottuvat nätisti nyt aikuisten sukanpingottimissa. Kohta on jalka samankokoinen kuin äidillänsä. Turkoosi lanka on edelleen jäämiä tästä piposta ja näistä lapasista. Vieläkin sitä on jäljellä. Riittoisaa siis. En kuitenkaan luottanut riittoisuuteen, joten otin kaveriksi mustaa TicoTicoa.


Raitasukat:
Malli: oma
Koko: lapselle, koko n. 35-38
Lanka: Knitlob's Lairin (Louhittaren Luola) Väinämöinen 75 % villa, 25 % polyamidi (ostettu Titityystä) sekä Novitan TicoTico
Puikot: 2,75mm

 **********************************

Tytär tarvitsi myöskin uudet sukat, joten raidat saivat jatkoa. Olen jo pitkään halunnutkin kokeilla raita- tai pätkävärjätyn langan yhdistämistä mustaan, koska monessa blogissa olen sitä yhdistelmää ihaillut. Ja ihan kivathan näistä tuli, vaikka jouduinkin langan solmukohdan takia poistamaan yhden värikerran lankakerästä ihan kokonaan. Höh.Raitasukat:
Malli: oma
Koko: lapselle, koko n. 33-36
Lanka: Novitan TicoTico mustana ja värillisenä
Puikot: 2,5mm

2 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Ihania väriraitoja:)
Siililapaset ovat meilläkin olleet aikanaan kovin suositut, nyt pitäisi kai olla jo jotain rouheempaa? (lapset 10 ja 12:) Ideoita?

Henna kirjoitti...

Kiitos Niinu. Itsekin mietin jotakin "rouheampaa". Tokaluokkalaisenikin pyysi vielä siililapasia, mutta mietin vielä hetken ennen kuin teen. Ideoita itsekin kaipaisin. Nyt on pää tyhjä. :-)