maanantai 1. lokakuuta 2012

Alkusyksyn satoa

Migreenit ja muut kiireet (hmm... ovatkohan ihan rinnastettavissa olevia keskenään) ovat pitäneet blogin hiljaisena jälleen. Tässä kuitenkin elokuun ja syyskuun tekosia.


 


PaaPiin ihanaakin ihanammat ompelusetit pehmoista. Bambin ostin jo viime keväänä Kädentaitomessuilta, mutta en saanut aikaiseksi ommella, kun aina oli muka jotakin kiireisempää. Koiran ostin sitten loppukesällä ja se pääsi tyttäreni parhaan ystävän syntymäpäivälahjaksi. Bambi jäi omalle tyttärelle. Vielä kun oppisi käsin ompelemaan kauniisti sen kääntöaukon... No, onneksi ei näy ihan kamalan selvästi ainakaan kuvissa. :-)

********************************


Koska pikkusisko sai siililapaset, poika toivoi itselleen myös. Tosin harmaa-mustana ja ilman vaaleanpunaista kuonoa.  Nyt ovat vuorossa kummitytölle menevät, mutta niskajumitus ei nyt anna neuloa ihan päivittäin.

Siililapaset:
Malli: suunnilleen tämä Novitan versio
Koko: lapsell, menee tosin omiinkin käsiin
Langat: Dropsin Karisma (tummanharmaa) sekä SandnesGarn Funny Lux (musta)
Puikot: 3,5mm
Muuta: silmänapit omista varastoista
 ********************************
Ompeluvuoroon pääsi ompelukurssin viime kerralla kirjava tähtipaita, jota sirkuspaidaksi meillä kutsutaan. Ekaluokkalaiseni sai ihan itse valita värit ja valitsikin sitten kaikkea mitä varastoistani löytyi tähtikuosissa. Aika kirjava on, mutta näkyypähän koulussa.Tähtipaita:
Kaava: Ottobre, Creative Workshop (301), kapeampi paitamalli
Koko: 128cm (alkaa olla jo vähän liiankin sopiva, pitänee siirtyä isompaan kokoon tai ainakin pidentää reilusti helmaa ja hihoja)
Kangas: Jofotex
Resori: omista varastoista

********************************

Loppukesästä pääsimme pitkästä aikaa häihin. Kaikki muut perheenjäsenet kulkivat ostovermeissä, mutta tyttärelle ehdin tehdä mekon ja boleron tai mikä lie liivi onkaan. Koru kummitädin käsialaa. Kuvat napsaistu vielä vanhassa kodissa. Ja kylläpä näyttääkin hassulta, kun niitä nyt katsoo.

 
Frillamekko:
Kaava: ihan oma
Koko: n. 128cm
Kangas: Eurokangas (myös yläosan vuorikangas)

Hopea bolero:
Kaava: sovellettu jostakin Modan ohjeesta
Koko: n. 128cm
Lanka: vyöte hävisi, mutta jotakin metalliseoslankaa, joka on kuitenkin melko pehmeää
Nappi: omista varastoista


Loput tekoset sitten pääsevät myöhempiin päivityksiin. :-)

Ei kommentteja: