sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pipoa ja kaulasuojaa

Vielä jäi lankaa edellisistä neuletöistä ja nyt halusin niistä eroon. Samaan sarjaan lapasten ja kaulurin kanssa syntyi vielä pipo tyttärelle. Perusraitapipo piti ensin tehdä, mutta aloitin sitten kuitenkin pienen leikittelyn siksak-kuviolla kavennusten ja lisäysten avulla. Tosi helppoa, muttei tylsää. Toiveena oli neliöpipo, joten hieman mietin miten tällainen siihen istuu, mutta lopputulos on ihan jees. Hassu piparkakkumainen reuna tuonne ylös saumaan tuli. :-) Kuvass jo hieman käytön jäljiltä venynyt alareuna. Oli tosi mieluinen tytölle.Siksak-pipo:
Malli: oma, silmukoita 30/puikko, lisäykset ja kavennukset tehty kuten Norjalaisessa vauvanmyssyssä, samanlaista ideaa on käytetty myös jossain Novitan mallissa, mutta pyöreässä pipossa
Koko: sopiva ainakin ekaluokkalaiselle
Lanka: Novita Nalle (pinkki) sekä joku tuntematon musta villalanka laatikon pohjalta
Puikot: 3mm

******************************************
 
Sain synttärilahjaksi ystävältäni upeaa bambu-villalankaa, joka on kyllä ihan mieletöntä. Siitä oli pakko päästä tekemään heti jotakin ja syntyi kaulahärpäke. Ihan kaulaliinaan se ei riittänyt, mutta sellainen tuubi tai kauluri vai mikä-se-nyt-on? Laitan ehkä vielä napit. Lanka on ihanan tuntuista. Kiitos siitä.
 
 
Kaulahärpäke:
Malli: oma, perus 2o2n-neuletta
Koko: one size fits all -tyyliin
Lanka: Katia Bolivia (Bambu/villa/akryyli)
Puikot: 5,5 mm

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas veikeä tursake!
Terveisin se langan ostanut kaveri