maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääasioita ja takki

Maaliskuu hurahti. Ja äkkiä. Yhtä äkkiä hurahti myös pääsiäinen. Kohta sitten varmaan onkin jo kesä! :-)

Näistä tuli tehtyä osa jo helmikuun puolella, mutta laiska bloggaaja ei näköjään ole saanut aikaiseksi kuvata saati blogata mitään... ;-)

Tätä seuraavaa pipoa tuli tehtyä pitkään ja hartaasti. Useiden viikkojen ajan. Meinasi loppua kärsivällisyys, mutta onneksi jatkoin loppuun asti. Pipo on kokonaan onteloneuletta ja se on lopuksi silmukoitu yhteen alareunasta, johon myös neuloin lopuksi lisää pituutta. Pipo on siis täysin käännettävä ja värit ovat päinvastaiset.

Pipo on varmaankin tarkoitettu pidettäväksi niin, että kukkakuvio on sivulla, mutta tytär halusi pitää sitä ehdottomasti niin, että kukka tulee eteen.Värit valikoituivat tyttären välikausitakin värityksestä. Tuo violetti ei ole ihan samaa sävyä kuin takissa, mutta ajanee asiansa. Tämä pipo oli sellainen, että kun näin sen ohjeen, marssin heti kirjakauppaan ostamaan kirjan Pipo on pääasia ja samalla reissulla taisin käydä vielä Titityyssä takin kanssa ostamassa ohuen ohuet langat. 
 
 

Onteloneulepipo:
Malli: Anna (Pipo on pääasia)
Koko: sopiva ainakin ekaluokkalaiselle tällä langalla, itselleni ehkä hieman paksummilla puikoilla tai langalla
Lanka: Jaipur Silk Fino (tumma fuksia ja turkoosi) (ostettu Titityystä)
Puikot: 2mm
******************************************
Samaisesta kirjasta piti kokeilla myös toinen malli, joka on tarkoitettu itselleni, mutta en oikein kuitenkaan sitä näe itseni pitävän. Minulla on ilmeisesti outo pää tai sitten oma makuni vain on sellainen, ettei pyöreähköt, hiemankaan tyköistuvat pipomallit minulle sovi.Lokki-pipo:
Malli: Lokki (Pipo on pääasia)
Koko: neuloin ohjeista sillä suuremmalla silmukkamäärällä tavoitteena hieman löysempi malli
Lanka: Dropsin Merino Extra Fine (ostettu Poppelista)
Puikot: 4 ja 4,5 mm

Samalla tässä tuli myös kuvattua oma - niin ikään pitkään ja hartaasti tehty - musta villakangastakki. Sitä on pidetty jo paljon, tosin nyt näyttäisi pikku hiljaa siltä, että kevät saapuu, joten ihan mielelläni sen säilön sitten seuraavaa talvea varten.Musta villakangastakki:
Kaava: Ottobre (en muista numeroa), tosin huppu kaavoitettu ihan uudelleen kahta eri huppumallia yhdistäen ompelukurssin open avustuksella, kuten tässä ulkoilutakissa, tällä kaavalla tämä oli jo neljäs takki, joten kaava alkaa olla ihan omanlaisensa, kun sitä on muokattu sovituksissa aika rankalla kädellä, joskin rutkasti apua siihen olen saanut ompelukurssin opelta
Kankaat: Eurokangas
Vetoketjut: Eurokangas

1 kommentti:

Caorann kirjoitti...

Kukkapipo on aivan ihana niin malliltaan kuin väreiltäänkin! :) Olen ihaillut sitä ennenkin jossain toisessa blogissa.