tiistai 9. heinäkuuta 2013

Neulotuttaa kesälläkin

Jo loppukeväästä aloittelin tätä esikoisen neulepaitaa, mutta viimeistelyn tein vasta muutama päivä sitten. Halusin kokeilla Novitan uudempaa bambulankaa ja ihan hyvin taipui tähän puseroon. Saa nähdä miten löystyy tai venyy käytössä. Puseron kuvioinnin näin Moda-lehdestä, mutta siinä paita oli istutetuilla hihoilla sekä monilla saumoilla. Sitä paitsi koot eivät riittäneet, joten sovelsin omalle ohjeelle. Olen kyllä näköjään kehittynyt neulelaskennoissani, sillä tästä tuli juuri sopiva 10-vuotiaalle. Uskon, että myös kasvunvaraa riittää hieman, mutta oikein hyvin voi pitää jo nyt.

Nämä kuvat ehdin napata ennen kuin lapset lähtivät mummin ja ukin luo lähes viikoksi. Outoa on kotona, kun on niin hiljaista.

Bambuinen ruutuneulepaita
Malli: kuvio Moda 3/2012, muuten omat laskennat ja raglankavennukset
Koko: n.140-146 cm
Lanka: Novitan Bambu
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Muuta: Neulottu yhtenä kappaleena, alhaalta ylöspäin
 
*******************************************
 


 
Niin ikään bambua on tämäkin. Tosin ei Novitaa. Tyttären mustavalkobuumi kaipasi myös mustavalkoista hattua. Vaihtelun vuoksi tein sen neuloen enkä ommellen. Ja kiva tuli. Kuulemma tosi kiva päässä. Itselle on tulossa musta samanlainen, tosin paksummasta langasta (varasin vain lankaa liian vähän, joten odottelee Titityy-reissua).
 
Kuvissa oleva paita on jo yli vuosi sitten ommeltu. Silti mahtuu ja on vieläkin yksi lemppareista kuulemma.
 
Neulottu lierihattu:
Malli: Moda 5/2013
Koko: isompi koko (olikohan 8-12v), tosin neulottu pienemmillä puikoilla ja ohuemmalla langalla, koska bambulla on tapana venähtää hieman
Lanka: Blend Bamboo (Titityystä)
Puikot: 3,25 mm
 

1 kommentti:

Jana kirjoitti...

Pojan pusero on hieno. Sopii todella hyviin.