tiistai 26. helmikuuta 2013

Neuletakki ja sukat

Entiset neuletakit alkoivat jäädä pieneksi pojalle ja uusi on ollut mielessä tekeillä jo pitkään. Nyt sivuutin kaikki muut projektit ja sain kuin sainkin valmiiksi tämän ennen loman alkamista. Vetoketjun ompelin päivää ennen talviloman alkamista ja sukat jämälangoista sain pääteltyä juuri ennen pienelle reissulle lähtemistä. Saivat sitten lämmittää automatkalla jo käyttäjäänsä. Värit tähän on valinnut tämä 3. luokkalainen käyttäjä. Aika kivat minusta. :-)

Aiemmin olen tehnyt tällä ohjeella jo aika monta neuletakkia. Juuri samanlaiset kuviot ym. on esiteltynä tässä yli pari vuotta vanhassa postauksessa.


Posket punaisina pulkkamäestä tulleena.

Pikkuveli-neuletakki
Koko: 8v., tosin muokattuna n. kokoon 10v., lisänä taskut
Lanka: Dropsin BigFabel (ostettu Poppelista)
Puikot: 4,5 ja 5 mm pyöröt sekä sukkapuikot
Vetoketju: Eurokangas
Muuta: sukat takin jämälangoista 4 mm puikoilla, koko n. 38

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pipoa ja kaulasuojaa

Vielä jäi lankaa edellisistä neuletöistä ja nyt halusin niistä eroon. Samaan sarjaan lapasten ja kaulurin kanssa syntyi vielä pipo tyttärelle. Perusraitapipo piti ensin tehdä, mutta aloitin sitten kuitenkin pienen leikittelyn siksak-kuviolla kavennusten ja lisäysten avulla. Tosi helppoa, muttei tylsää. Toiveena oli neliöpipo, joten hieman mietin miten tällainen siihen istuu, mutta lopputulos on ihan jees. Hassu piparkakkumainen reuna tuonne ylös saumaan tuli. :-) Kuvass jo hieman käytön jäljiltä venynyt alareuna. Oli tosi mieluinen tytölle.



Siksak-pipo:
Malli: oma, silmukoita 30/puikko, lisäykset ja kavennukset tehty kuten Norjalaisessa vauvanmyssyssä, samanlaista ideaa on käytetty myös jossain Novitan mallissa, mutta pyöreässä pipossa
Koko: sopiva ainakin ekaluokkalaiselle
Lanka: Novita Nalle (pinkki) sekä joku tuntematon musta villalanka laatikon pohjalta
Puikot: 3mm

******************************************
 
Sain synttärilahjaksi ystävältäni upeaa bambu-villalankaa, joka on kyllä ihan mieletöntä. Siitä oli pakko päästä tekemään heti jotakin ja syntyi kaulahärpäke. Ihan kaulaliinaan se ei riittänyt, mutta sellainen tuubi tai kauluri vai mikä-se-nyt-on? Laitan ehkä vielä napit. Lanka on ihanan tuntuista. Kiitos siitä.
 
 
Kaulahärpäke:
Malli: oma, perus 2o2n-neuletta
Koko: one size fits all -tyyliin
Lanka: Katia Bolivia (Bambu/villa/akryyli)
Puikot: 5,5 mm