sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Tekstiili- ja teknistä työtä

On se kumma, miten monenlainen käsillä tekeminen koukuttaa. Jos olisi sitä kuuluisaa aikaa enemmän, olisin valmis kokeilemaan vaikka mitä. Mutta joskus on tyytyminen pieniin, suuriin asioihin.

Eilen valmistui huuto.netistä huutamani Ticketin kukkatakin kaveriksi neliöpipo Dropsin BabyMerinosta. Nuo kukkien pyörylät olivat yllättävän hankalia saada ihan pyöreiksi virkkaamalla, kun en oikein osaa ilman ohjeita virkata mitään.Kaverina aiemmin neulotut huovutetut lapaset (ja takin alta pilkottaa yöpaita...)Vaaleanpunainen kukkapipo:

Malli: oma, pipossa 30s/puikko
Koko: n. 6-vuotiaalle
Lanka: Drops BabyMerino (Poppelista), vähän yli 50g + kukan mustaa ja valkoista ihan pikkuisen
Puikot: 3 mm
**********************************************

Ystävälle syntymäpäivälahjaksi muotoutuivat sekä virkattu kirjanmerkki että väsyneille silmille tarkoitettu kylmä-/lämminlerpukka (mikä lie sen oikea nimi?). Silmäsysteemi valmistui TyHy-päivänä ja virkkaus synttäriä edeltävänä iltana kaveriksi Suomipopille. :-)


Noita-akka, jolla on lumiukon pää?
Tähtiä silmille jääkaappikylmänä.

Noitalumiukon ohjeeseen vinkkejä otin Dropsin sivuilta. Silmälappusysteemin kaavan sain TyHy-päivänä opekollegalta.

**********************************************


TyHy-päivänä pääsin myös pitkästä aikaa teknisen työn työpajaan. Ihan mahtavaa! Olen viimeksi käyttänyt sellaisia koneita muistaakseni 7. luokalla ja siitä onkin sitten n. 20 vuotta aikaa. No, hyvän opastuksen seurauksena valmistui kuin valmistuikin saunatyyny.


Olen kyllä suht tyytyväinen lopputulokseen, vaikkei se nyt ihan kympin arvoinen suoritus olekaan. Tuossa takana oleva pötkylä on niska-hartialämmitin/-viilennin, joka on niin ikään samaisen päivän satoa. Täytteenä kilo herneitä.

**********************************************


Ja lopuksi vielä kuva virpojista, jotka lähtivät ensimmäistä kertaa tänä vuonna virpomaan muita kuin meitä vanhempia tai isovanhempia. Hauskaa oli ja reissu kesti heillä kavereiden kanssa yli kaksi tuntia. Taisi vähän ahneus iskeä...

Noita ja velho.


Tyttärellä päällä paksu palmikkovillatakki ja kirpparilta löydetty punainen huivi sekä Kimperin ihana hame. Pojalla Halloweenina käytetty asu sekä velhon (huom! Hänen mielestään pojat ovat velhoja, tytöt noitia) hattu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hehee, tuolle rentoutuspussukalle on vakiintunut nimeksi silmäpussi. Ja se on oikeasti hyvä laitos. Tyytyväinen lahjottu kiittää :D