maanantai 28. helmikuuta 2011

Joustofroteeta ja huovutuskokeilua

Ihanaa! Loma. Koko viikon.

Loman kunniaksi viimeistelin sekä tyttären joustofroteetakin että lauantaina aloitetut lapaset. Jiihaa!
Joustofroteetakki
Kaava: Ottobre 6/2008 (Uranus vetoketjuhuppari)
Koko: 128cm, mutta muokattu n. kokoon 116/122cm
Kangas: pinkki omista varastoista (muhinut jo useita vuosia), vaaleanpunainen housuista jäänyttä joustofroteeta Saksasta Janan avustuksella
Resori: Saksasta
Vetoketju: Paikallinen ompelutarvikekauppa H. Keinonen

Vaaleanpunaiset joustofroteehousut valmistuivat jo aiemmin, mutten ole muistanut niitä blogata. Nyt kuitenkin huomasin, että samaa joustista oli vielä jäljellä, joten hyödynsin sen takin sivuihin.

Vaaleanpunaiset joustofroteehousut
Kaava: Ottobre 1/2009 (Saimi-housut)
Koko: 116cm kuminauhalahkeilla ja vyötäröresorilla
Kangas: Saksasta
Resori: Saksasta

***********************************************

Vielä lisää vaaleanpunaista syntyi, kun kävin viikonloppuna entisen kotipaikkakuntani ihanassa lankakaupassa. Sieltä tarttui mukaan.paljon kehuttua Tove-lankaa. Sain langan mukana myös ohjeet lapasiin, mutta se oli kaksinkertaisesta langasta, joten päädyin soveltamaan sitä ihan kokeilumielessä vain yksinkertaiselle langalle.


Blogeissa seikkaillessani löysin monta ihanaa ohjetta tälle langalle ja niitä soveltaen tein itse lapaset seuraavasti tarkoituksenani saada pian 6-vuotiaalle (pienikätiselle) tytölle sopivat:

- 3,5 mm puikoille 10s/puikko
- 1 krs nurin (tämän jätän seuraavasta pois ja neulon tilalle esim. muutaman kerroksen helmineuletta)
- 28 krs oikein
- peukku 5s
- 28 krs oikein
- kärkikavennukset 2/puikko eli keskellä ja lopussa 2o yhteen joka toinen kerros
- peukku 14s (5+4+5 puikoilla) ja normaalit kärkikavennukset (mutta enpäs merkinnyt kerrosmäärää ylös)

Tämän jälkeen pakastepussien kiinnitys puuvillalangalla ja pesukoneeseen normaalin pyykin mukaan 40 asteeseen. Ei huopunut kuitenkaan vielä tarpeeksi, joten uskaltauduin työntämään lapaset 60 asteen pyyhekoneelliseen (kone ei ollut ihan täynnä) ja johan huopuivat kauniisti. Pieni venyttely ja kuosittelu pussien poistamisen jälkeen ja kuivatus. Valmista tuli ja tosi nopeasti. Kuvioita toteutan varmaan seuraavaan, mutta nämä ovat samaa sävyä Laura-lettipipon kanssa, joten jätän ne ilman muita värejä. Puhelin kuvissa vain osviittana kutistumisen havainnollistamiseksi. ;-)


En ole koskaan aikaisemmin huovuttanut lapasia, joten olen kyllä lopputulokseen suht tyytyväinen. Tuo lapaset reunus ei mielestäni ole kiva kuitenkaan yhdellä nurjalla kerroksella, joten seuraavaksi sitten jotain muuta. 

Huovutetut lapaset:
Malli: ks. yllä
Koko: n. 6-vuotiaalle
Lanka: SandnesGarn Tove yksinkertaisena, menekki reilusti alle 1 kerä
Puikot: 3,5 mm
Muuta: huovutus ja venytys

Nyt syyhyttäisi jo seuraava lapaspari, vaikka aurinko on ihan mahtavasti näyttänyt jo kevättalven kolkuttelevan ovella. Tosin oma neuletakkinikin on kesken. Siitä kyllä loppui lanka kesken enkä ole varma saanko enää samaa värierää. Nähtäväksi jää joudunko purkamaan kainaloihin asti tehdyn puuvillatakkini.

Ei kommentteja: