sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Värjäyskurssin satoa

Luonnonväreillä värjääminen oli minulle ihan uutta. Tosin en ole kyllä muutenkaan itse värjännyt lankoja, joten kaikki oli uutta. Hyvin koukuttavaa. Ja humanisti luonnonhelmassa 8h päivässä koko viikonlopun ajan - se se vasta on jotakin. :-)

Tässä viime viikonlopun satoa:

Lankoja esipuretuksessa.

Sörsseliä kiehumassa.

Operaatio kuivatus etikkapesun jälkeen.

Kuivat vyyhdit sulassa sovussa kera silkkihuivin.

Väriaineena käytimme erilaisia kasveja, kuten havua, pietaryrttiä, lupiinia, marja-aroniaa, keltasipulia ja punasipulia. Lisäksi osa sai käyttää myös ns. viljeltyjä kasveja, kuten kokelliinia ja sinipuuta. Kaikesta luulimme tulevan keltaista, mutta kyllä nämä kaksi viimeistä kuvaa osoittavat, että muitakin värejä saa aikaiseksi. 

Jos seuraavan kerran vielä pääsen kursseilemaan värjäysjuttujen kera, haluan tehdä itselleni taulukon, johon laitan kaikkien lankojen pohjavärin sekä väriliemen/kasvin nimen ja lopputuloksen. Nyt olin vielä ihan liian hätäinen ja kiireinen enkä ehtinyt kuin ajatella moista järjestelmällisyyttä. Tuosta värikasasta tunnistan ja yhdistän kasveihin 100% varmasti vain nuo punaisen ja lilan sävyt. Pohjalankoina käytin valkoista, luonnonvalkoista sekä vaaleanharmaita villa- ja alpakkalankoja. 

Haluan ehdottomasti kokeilla tätä vielä uudelleenkin!!! Kiitos vielä ystävälle seurasta sekä kasvien keräyksen että kurssin osalta. ;-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Seuraneiti kiittää ;-) Mulla on omista langoistani aika hyvin muistissa, että mikä ui missäkin soosissa: voitkohan niiden perusteella jäljittää noita muita sävyjä?

Henna kirjoitti...

Hih. Ehkä voisinkin jäljittää Sun lankojen perusteella, mutta ajattelin, ettei se ole nyt tämän ekan värjäyskerran tarkoitus. Nythän piti vain kokeilla ja uitella. :-)

Caorann kirjoitti...

Mahtavan värisiä lankoja! Ja edellisen postauksen neuletakki istuu tosi hyvin pojan päällä. :)