sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Syyskuun neuletakki

Entinen ehkä vielä mahtuu juuri ja juuri tämän syksyn, mutta uusi väri kutkutti. Harmaa on tullut jäädäkseen.Takki on kokonaan 2o2n -ribbineuletta, mikä hieman kyllä mietitytti jossain vaiheessa, mutta kyllä se päälle istuu ihan kivasti, vaikka kuvassa yksinään hyvin kapealta näyttääkin. Pojan toiveesta vetoketju ja taskut. Taskuja en ole koskaan aikaisemmin neulonut, mutta ystäväni äiti piirsi minulle ihan mahdottoman selkeän kuvan, joten kokeiluni kyllä onnistui sen ansiosta erittäin hyvin. Taskut ovat varmaankin ns. napinläpitaskut. Eivät juurikaan erotu tuosta pinnasta.

Tasku oikealta puolelta.

Tasku nurjalta puolelta.
Taskut olisivat ehkä saaneet olla vielä hieman korkeammat ja leveämmät, mutta saa sinne pieniä aarteita nytkin sujautettua. Ei ehkä kuitenkaan puhelinta, sillä siihen tarvittaisiin sitten vetskari tai nappi, jotta se siellä pysyisi.


Neuletakki on tarkoituksella hyvin istuvaksi neulottu, jotta se sopii hyvin välikausi- ja toppavaatteiden alle. Ja ribbineulehan joustaa tooooosi paljon.

Takki sai helmaansa pienen harkinnan jälkeen vielä Handmade-lapun.

Ribbineuletakki
Malli: Lähes oma, silmukkamääriä otin malliksi hieman Pikkuveli-neuletakin ohjeesta
Koko: sopiva 8-vuotiaalle, hihoissa kasvunvaraa
Lanka: Drops Karisma
Puikot: 4 ja 4,5 mm
Muuta: Vetoketju paikallisesta ompelutarvikekaupasta ja Handmade-lappu MichasStoffeckelta

3 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Aivan ihana neule! Harmi, että olen niin huono neulomaan, tuo sopisis kivasti meidänkin pojalle.

Jana kirjoitti...

Takista tuli hienoa!!

Henna kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Oli ihan pakko saada uutta harmaata puikoille, joten tytölle tulossa myös. Tosin ei ribbineuleena. Kerran jo purettu alku. Toivottavasti nyt sujuisi toinen kokeilu paremmin. :-)