sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Huovutettuja käsinukkeja työkaluiksi

On se kumma mitä open päässä pyörii lomallakin... No, nämä käsinuket ovat jo osittain kesän aikana valmistuneita, mutta nyt vasta sain koko konkkaronkan samaan kuvaan.

Liittyvät siis musiikinopetukseen - uskokaa tai älkää. :-)Idea näihin lähti siitä, kun sain olla mukana musiikinkirjan tekijänä ja kuvittaja piirsi aivan ihanat kuvat, josta yksi näkyy tässä kera noiden karvaisten örkkien:


Ihan eivät samanlaisia ole kuin kirjan kuvassa ja joitakin yksityiskohtia puuttuu (ja leijonanharjakin näyttää kuvassa olevan ihan vinksallaan eikä toinen korvakaan näy), mutta ajanevat asiansa.

Ja näille käsinukeille piti saada sitten myös kantosysteemi, jonka sitten jämälangoista tein ihan ilman ohjetta ja kirjailin jo ennen huovutusta siihen nuotteja. Nuottiviivasto sen sijaan on neulottu. Hieman olisi saanut olla syvempi, mutta kyllä nämä siihen mahtuvat.Huovutetut käsinuket:
Malli: otin vähän aluksi mallia Novitan versiosta, loput omaa sovellusta
Lanka: Novita Huopanen, paitsi kauriissa myös Dropsin alpakkaa kaksin- ja kolminkertaisena
Puikot: 8mm
Muuta: huovutus ja muotoilu olivat aika ärsyttäviä, leijonasta, hiirestä ja norsusta jätin huovutusvaiheessa muovipussin pois, sillä huopuivat kauniimmin niin eivätkä kädetkään huopuneet umpeen


***************************************


Tästä projektista lähti idea myös tyttären ystävän käsinukkeen, joka tosin ei ole huovutettu vaan pelkästään pörrölangasta tehty heidän oman koiransa näköiseksi (tai ainakin melkein). :-) Omat lapsetkin olisivat halunneet käsinukkeja, mutta ensin piti saada nämä valmiiksi.


Musta koirakäsinukke:
Malli: oma kokeilu
Lanka: Novita Softy musta ja ihan vähän valkoista hännänpäähän
Puikot: 7mm
Muuta: Tyttäreni (6v.) virkkasi koiruudelle rusetin kaulaan, napit omista varastoista. Tästä saisi kivan pehmolelunkin, kun tekisi vielä takatassut ja täyttäisi vanulla.

2 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Hip hei!
Täältähän minä saan kivasti vinkkiä omaan projektiin. Käsinukkeja tarvittais myös kielten tunneille. Tosin oppilaat itse saavat työstää. Pitää olla selkeät ohjeet pikkunappuloille neuloa...

Henna kirjoitti...

Hei Tiina. Nuo ovat tosi helppoja neuloa, kun on pelkkää oikeaa. Onnistuu varmasti neulomisen alkeet oppineilta nappuloilta. :-)