sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kesälomamekkoja ym.

Kesäloma... Ah!!!

Sen kunniaksi pari mekkoa sekä paita ja hatut.

Tytär sai kesäisiä, mutta melko pitkiä mekkoja ihanista kankaista, jotka eivät ihan hirveän pitkään ennättäneet kangaskaapissa pölyyntyä. ;-)

Lyhythihaiset mekot
Kaava: Ottobre Creative Workshop 301, kapeampi malli, muokattu mekoks ja apuna käytetty Småfolkin lyhythihaista mekko. Punahilkkamekossa kantatut hihat, lintumekossa "suorat"
Koko: 110/116cm
Kankaat: Punahilkkakangas (ylemmässä mekossa) Ikasyriltä, lintukangas Saksasta
Resorit: omista varastoista 
Muuta: Näistä tuli suosikkimekot heti :-) Olen itsekin ihan tyytyväinen, kun saumurikin alkoi toimia ja kerrankin pääntiekanttaus onnistui ensimmäisellä kerralla. Itselle muistiin: resoripala kauluksessa n. 2-4cm lyhyempi kuin Ottobren kaavassa.

Lisänä pieni palanen lintunauhaa lintumekon sivusaumassa.

Nyt pitäisi näihin vielä löytää kaupasta/ommella leggarit. On vaan hankala löytää oikean sävyisiä...

****************************************************

Juuri ensimmäisen luokkansa päättänyt esikoinen ei oikein noista mekoista välitä... Sai sitten robottipaidan.Robotti T-paita

Kaava: Ottobre Creative Workshop 301 (kapeampi malli, muokattu lyhythihaiseksi ja pidennetty helmaa
Koko: 128cm
Kangas: Ikasyr
Resori: omista varastoista
Lisänä pieni pala tähtinauhaa sivusaumassa.


****************************************************

Viimeiseksi työksi kevään ompelukurssilla halusin kokeilla hatun ompelemista, koska en ole sellaista koskaan päässyt kokeilemaan. Ompeluopella oli oma, ihan mahtava kaava lierihattuun, jota sain käyttää. Ja lopputulos on kyllä kiva. Hieman on vielä reilu tytölle, mutta pää taitaa vielä kasvaa, joten olkoon muokkaamatta. Hän ei myöskään halunnut siihen kuvaa pitkän harkinnan jälkeen. Kangas on hieman farkkumaista jostakin kätköistäni. Taisin sitä käyttää tämän takin vetoketjualavaraan, ja sitä sitten jäi vielä aika paljon, muttei kuitenkaan hirveästi. Riittänee vielä johonkin hameen alaosaan ehkä.Pojalle oli tarkoitus tehdä samanlainen, mutta satuinkin voittamaan arvonnassa ruskean hatun, joka oli aivan passeli, kuten näkyy:


Lasten hupia oli puhallella voikukan höytyviä ympäriinsä (joo, leviäisivät kyllä muutenkin ihan riittävästi) ennen ruohonleikkuuta.

Ei kommentteja: