lauantai 9. lokakuuta 2010

Ulkoiluun

En löytänyt viime keväänä mistään mieleistäni tummanruskeaa, tytölle sopivaa takkia, mutta ruskea, vedenpitävä ulkoilukangas oli lojunut housuja varten kangaskätköissä. Seuraava ongelma olikin sitten toisen värin löytäminen. 5-vuotiaan filosofialla takin kontrastiväriksi valikoitui pinkki. Olisin halunnut pinkin vuorikankaankin, mutta en löytänyt sitäkään oikeassa sävyssä, joten piti tyytyä ruskeaan.

Takki oli sen verran haastava tehtävä, etten olisi sitä ihan itse osannut tehdä kaikkine palapelin osineen. Onneksi on kuitenkin olemassa ihanaakin ihanampi oman ajan käsityöhetki, jossa saa ohjausta. Olen siis jo aika monena vuonna käynyt kansalaisopiston ompelukurssilla, josta saa ammattimaista apua omaan harrastukseen. Ja tämä on sitä luxusaikaa kyllä minulle. Toki teen aika paljon juuri lastenvaatteita kotonakin, mutta tällaisia varten tarvitsen kyllä vielä ohjausta varmistukseksi.


Takista tuli juuri sopivankokoinen, mutta myös tarpeeksi iso niin, että sitä voi pitää varmaan ainakin kolmen kauden ajan. Leveydestä kun nuo lapset eivät niin usein kasva (voi kun itselläkin olisi niin). Hihat ovat käännettävät ja toimivat nyt siis käännettyinä. Ensin meinasin lisätä niihin kuminauhat, mutta eivät näyttäneet hyvältä, joten annoin olla noin. Takki on tehty sekä päiväkoti että kauppatakiksi, mikä tietenkin asettaa hieman haasteita. En kuitenkaan teipannut saumoja, joten tämä on enemmänkin sellainen kuivan kelin takki päiväkodissa. Tihkusateen kyllä kestää, mutta märälle kelille meillä on muut vehkeet.

Lähikuva kauluksesta
Kaulukseen halusin fleeceä, jottei se tunnu kylmältä. Sama materiaali siis kuin hihoissa. Aluksi ajattelin vuoriksikin fleeceä, mutta en sitäkään materiaalia löytänyt oikean sävyisenä tarpeeksi (nuo pienet fleeceosat ovat vanhasta kaulaliinasta).


Lähikuva helmasta


Ulkoilutakki:
Kaava: Ottobre 1/2006
Koko: 110cm (leveys 104cm, hihan pituus 110 ja 116 cm välistä)
Kankaat: tummanruskea ulkoilukangas, vuorikangas sekä tuulilistan ja ripustuslenkin puuvillakangas: Eurokangas, fleece: kirpparilta löytynyt pinkki kaulaliina
Vetoketju: H. Keinonen ompelukoneliikeTakin kanssa tarvittiin tietenkin pipo. Tai oikeastaan pipoja, joten niitä syntyikin sitten lähes yhtä aikaa kaksi. Toinen näkyykin jo noissa in action -kuvissa. Toisesta vain lituskakuva.

Rinsessapipo
Tiilimuuripipo


Rinsessapipo:
Malli: Rinsessasetistä pipo (Ulla 03/06)
Koko: n. 5-vuotiaalle
Lanka: SandnesGarnin Mandarin classic
Puikot: 3mm


Tiilimuuripipo:
Koko: n. 5-vuotiaalle (menee isommalle tai pienemmällekin, neuloin yhden tiilikerroksen vähemmän kuin alkuperäisessä)
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,5mm

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Oijoi, söötin värinen takki! Aloitin juuri tänään samanlaisen takin ompelun.

Sani kirjoitti...

Todella nätti takki!!! :)