tiistai 2. elokuuta 2011

Elokuun ensimmäinen

Tämä kyllä valmistui jo heinäkuun puolella, mutta pääsi vasta nyt kuvattavaksi. Ja ehkä hvyäkin niin, sillä ei bambuisuudestaan huolimatta ole mikään hellejuttu, mutta kun kalenteri kääntyi elokuulle, aamulämpötilakin laski lähes 10 astetta.

Tyttärelle "tilauksesta" neulottu bambuneule isoveljen jalanjäljissä. Tosin tässä kolme väriä ja raitageneraattorilla arvottu 60 kerroksen raita"pattern" (jonka suomenkielistä sanaa "kuvio" en oikein osaa käyttää tässä yhteydessä). Ensimmäinen pattern ei kuitenkaan kelvannut, joten rehellisyyden nimissä päivitin noita raitageneraattorin antamia vaihtoehtoja varmaan 50 kertaa ennen kuin olin tyytyväinen. Otin sitten PrintScreenillä muutaman silmää miellyttävän raitahässäkän talteen ja annoin tyttären valita mieleisensä. Vaihdoin siihen sitten kuitenkin neuloessa vielä pari raitajutskaa erilaisiksi. Vaikeaa on se valinta, miten ne raidat haluaisi.
Helmaan ompelin taas pienen merkin.

Paita tuntuu nyt juuri sopivalta, mutta koska bambulangasta neulotuilla vaatteilla on tapana venähtää, uskon että paita menee koko lukukauden eskarissa.
Bambuneulepaita
Malli: Suuri Käsityölehti 10/2010 (hieman muokattu versio)
Koko: 116cm leveys, pituutta lisää hihoissa ja helmassa
Lanka: ruskea lanka Blend Bamboo (Titityystä), pinkki ja vaaleanpunainen Novitan bambulangan jämiä omista varastoista (EDIT: Novitan bambulanka on huomattavasti löyhempikierteistä ja "säikeisempää" kuin Blend Bamboo, mutta sopivat silti hyvin yhdessä neulottavaksi. Enemmän kuitenkin pidän tuosta Blendistä. Novitaa ei tosin enää saakaan.)
Puikot: 3 ja 3,5 mm pyöröt ja sukkikset
Muuta: Neulottu täysin yhtenä kappaleena, alhaalta ylöspäin.

3 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Onpas kauniit värit ja muutenkin mukavan mallinen neule.

Caorann kirjoitti...

Voi kun ihana!!

Jana kirjoitti...

hieona!! wow! tekis heti mieli itse aloitaa semmoinen omalle pojalle x 2. Minä etsin ohje... urgh, ei löyty se lehti.... käyn kysymään "kangasvillassa"