maanantai 22. elokuuta 2011

It has to be P-I-N-K

Juu, pinkki on kova sana edelleen tuolla neiti 6-veellä. Aina välillä saan ujutettua jotain muutakin väriä vaatekaappiin, mutta tiedän, että pinkki puree vielä niin, etteivät varmasti jää käyttämättä. Ja koska minulle iski ompeluvimma viikonloppuna työn vastapainoksi (hyvin sai ajatukset pois töistä), ompelin kaikki pinkit vaatteet valmiiksi, sillä sain vaihdettua saumuriinkin pinkit langat. Tässä siis pläjäys pinkkiä tai ainakin lähellä sitä.
Ensimmäisenä kaksi Dreamland-tunikaa. Toisessa kuminauhahihat, toisessa levenevät, ilman kuminauhaa, koska kangas loppui kesken. Saa nähdä pitääkö lyhentää heti lyhythihaiseksi, sillä ovat nyt ehkä sellaiset 7/8-hihat.Dreamland -tunikat
Kaava: Ottobre 4/2011, ilman etuhalkiota
Koko: 122cm (hieman liian leveä, pitänee kaventaa seuraaviin)
Kankaat: Ylempi Eurokankaan palalaarista, alempi Triteksiltä (Nanson "Tulevaisuus", joka Myllymuksuilla taitaa olla nimellä Satukaupunki)
Muuta: Ylemmässä kauluksen rypytys tehty pelkällä joustokuminauhalla (sillä läpinäkyvällä) (tämä onnistui yllättävän kivasti) ja muuten käytetty ihan tavallista 50mm levyistä kuminauhaa.

****************************************************

Välissä syntyivät luottokaavalla yhdet perushousut, joiden väri on ehkä lähempänä syreeniä kuin pinkkiä. Sopivat kyllä pinkin kanssa pidettäväksi myös. Tällä kertaa tytär halusi, että housut jätetään suoriksi. Ei saa kuulemma kaikissa olla resoreita ja kuminauhoja. Itse kyllä olisin halunnut kuminauhat lahkeisiin ja jätin sinne aukon, jotta se mahdollisuus vielä olisi käytettävissä.


Syreeninväriset velourhousut
Kaava: Ottobre 1/2009 (Saimi-housut)
Koko: 122cm
Kangas: Eurokankaasta

****************************************************
Pinkin (ja syreenin) lisäksi piti tietenkin saada... pinkkiä... Tässä hameita, joissa kaikissa pinkkiä. 
  


Pinkkiä sen olla pitää -hameet
Kaavat: Kaksi ylempää Ottobre 1/2009 (Hertta hame), alimmainen oma viritelmä suorista kappaleista
Koko: n.122cm
Kankaat: Lumileoparditrikoo Jofotex, apinavelour Ikasyr, pinkki Stoff & Stil -liveliike Malmössa (kesälomareissulla)
Resorit: omista varastoista
Kangasnauha: Iinu

 ****************************************************

Lopuksi vielä velourhuppari tuosta samaisesta apinavelourista, mitä tuossa keskimmäisessä hameessakin on. Kankaan laatu ei ihan vakuuttanut. Olisin sen saanut palauttaakin, mutta koska olin jo luvannut siitä tehdä hupparin, en viitsinyt sitä palauttaa. Joissakin salamalla otetuissa kuvissa näkyy, että valkoinen väri paistaa yllättävän paljon tuolta alta (vasta pesun jälkeen), mutta kun sitä tarpeeksi silittelee (siis käsin, ei raudalla), se alkaa vähän hävitä.

Tähän tein oikein "kunnon huolittelun tuonne niskaan. Ompelin koko matkalle sydännauhaa ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Unohdin vain ottaa kuvan lähempää. Näin aion kyllä tehdä varmaan jatkossakin. Oli aika hidasta, mutta kyllä se vaan kannatti.


Montparnasse -velourtakki
Kaava: Ottobre 4/2010
Koko: 116cm (pidempi versio)
Kangas: apinavelour Ikasyr, hupun vuori Triteksiltä
Vetoketju: omista varastoista (ihme kyllä löytyi juuri oikean pituinen ja värinen)
KangasnauhaMichas Stoffecke

6 kommenttia:

Taija kirjoitti...

Vau, oletpa ahkeroinut! Ihana pinkkipläjäys!!

Erja kirjoitti...

Ihanaa pinkkiä! Olen kanssa halunnut kokeilla tuota Dreamland-tunikaa, mutta halkion tekeminen ei oikein ole innostanut... kiva nähdä, että tunika onnistuu ilmankin.

Caorann kirjoitti...

Pinkki on kyllä ihanan pirteä väri! Edellisen postauksen tossut olivat tosi hyvä idea, heti aloin suunnittelemaan pojalle vastaavia. :)

Henna kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne.

Caorann, kyllä tossuja on vaan kiva tehdä. Saa tehdä juuri sellaiset kuin haluaa eikä vastaan todennäköisesti tule toisia samanlaisia. :-)

Sani kirjoitti...

Vau mikä suora pinkkiä :D
tääl pitäs 6:lle tehä puseroita, pinkkejä tietty.. Tuota nanson trikoota minäki ostin pienen pätkän, on se niin ihanaa :)

minakaa kirjoitti...

Upeita!!