sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kiekuranuottitakki

Neulomisjonossa olisi ollut vaikka mitä, mutta kun sitä löytää mieleisen mallin, se pitää ottaa puikoille heti. Tuttu tunne muillekin? Tämä neulottu huppari oli minulle sellainen pakko-tehdä-nyt-heti. Se on saanut vaikutteita monestakin eri mallista, mutta toteutus olikin sitten loppujen lopuksi ihan erilainen kuin ensin olin ajatellut. 



En ole varma onko tuo vieläkään ihan valmis. Vai olisikohan syynä vain symmetriaan tottuneet silmäni, sillä nyt tuo toinen puoli edestä on ihan ilman mitään juttuja. Toisaalta voi tulla hieman levoton, jos siihen vielä lisäilee kiekuroita tai muita vastaavia kuvioita. Taakse kiemurtelin kuitenkin koko leveydeltä pientä koristetta. Kysyin tyttäreltä haluaako hän kukkia vai nuotteja vai kenties jotakin ihan muuta. Hän valitsi nuottijutskat. Niitä ei juurikaan ole suunniteltu. Kunhan ompelin. Hyvin epätavallista minulle, mutta ihan kivaahan se oli suunnitella siinä tehdessä. :-)



Kokoa on sovitettu neuloessa useaan otteeseen. Halusin takista hieman A-linjaisen, mutta olisi ehkä saanut olla vieläkin enemmän. Pituuteen olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Huppuun sen sijaan en ihan (ja ai niin, unohdin ottaa kuvan huppu päässä). Huppu on kyllä ihan sopivan kokoinen, mutta tuo hupun reuna on hieman liian lörppä, koska siinä on vain 3 silmukkaa ainaoikeinneuletta. Olisi pitänyt ehkä olla 5. Huppu on hieman hiippamallinen, mutta ei mitenkään ihan tonttumainen. No, tämä oli ihkaensimmäinen neulottu huppuni, joten menkööt harjoituksen piikkiin. Taskut on tehty jälleen ystäväni äidin ohjeella.

Tässä vielä kuva ennen kirjailuja ja muitakin viimeistelyjä:


Kiekuranuottitakki
Malli: inspiraatio tästä (rav.link), silmukkamäärät Pikkuveli-neuletakin ohjeesta, tosin A-linjaisuus, taskut ja huppu omaa muokkausta.
Koko: sopiva n. 6-vuotiaalle (116/122cm)
Lanka: Cascade 220, tosi tummanharmaa, koristeluihin Shibui Sock (Spectrum) (molemmat ostettu Titityystä)
Puikot: 4 ja 4,5 mm
Muuta: Vetoketju paikallisesta ompelutarvikekaupasta

4 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Tykkään tästä neuletakista sekä aikaisemmasta velourtakista kovasti. Blogissani olisi sinulle jotain :-).

Riitta Sinikka kirjoitti...

Voi miten kiva takki!!!Ihanat kuviot!

jasmin kirjoitti...

Wau! Jotkut ne vaan osaa :)

Henna kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Ja kiitos Erja. Palaan siihen vielä. :-)