sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Huhtikuisia juttuja

Huh, olipas bloggeri muuttunut siitä, kun viimeksi tänne kävin kirjoittelemassa... No, ehkä pitäisi ryhdistäytyä. Kevät vaan jotekin tuli niin äkkiä... Hih, olisikin tullut.

Tässä kuitenkin muutama valmistunut. Loput jääkööt vielä odottelemaan kuvausta.Ensimmäisenä neulottu baktus-huivi itselle, joka valmistui ennen takkia, jonka kaveriksi sen tein. Tosin näille keleille sitä ei sitten enää tarvittukaan, joten jäänee odottelemaan syksyä. Langat sain lahjaksi vanhemmiltani joulun tienoilla. Hyvin tuntevat värimakuni. :-)


Petrooli-ruskea baktus:
Malli: jostakin, en muista (eli lyhykäisyydessään ainaoikeaa, lisäykset alussa ja kavennukset lopussa joka neljäs kerros)
Lanka: Bommix Bamboo (70% bambu, 30% puuvilla) hieman alle 200g yhteensä
Puikot: 3,5 mm

****************************************

Huivi oli siis alun perin tarkoitettu tämän murheenkryynitakin kanssa:
Takista tuli ihan pitokelpoinen, mutta kyllä sen kanssa tuli eräskin painokelvoton sana päästettyä. Ikinä en olisi tätä saanut valmiiksi ellen olisi käynyt ompelukurssilla ja saanut apua kurssin opelta. En saanut itsestäni järkevää kuvaa takki päällä, joten nyt sitten vain näin littanana. Vähänhän tuo rypyssä on kuvissa, mutta käytössä oiennut ihan kivasti.

Takin kaavan pohjana on sama jonkun vanhemman Ottobren kuin näissä aiemmin valmistuneissa. Tosin alkuperäistä on rankalla kädellä muutettu jälleen tähän takkiin, sillä kangas olikin aika erilaista. Jokohan seuraavaan takkiin piirtäisin ihan uudet kaavat? Toisaalta kun on hyvä pohja, sitä voi sitten muokata lähes mielin määrin - vaikka sitten hammasta purren. ;-)

Ulkoilutakki:
Kaava: Ottobre (en muista numeroa), tosin hupun kaavoitin ihan uudelleen kahta eri huppumallia yhdistäen ompelukurssin open avustuksella ja sain mieleiseni hupun
Kankaat: sekä päällisen petroolin värinen ulkoilukangas että vuorin "pelipaitakangas" Eurokankaasta (Minulle oikein soitettiin, kun tämä petroolikangas oli sinne saapunut!!! Mahtavaa palvelua.)
Vetoketjut: paikallinen ompelutarvikekauppa
Muuta: Niskan ripustuslenkki Saksasta

****************************************

Lopuksi haluan vielä lisätä kuvan ihanasta arvontavoitosta poikani päällä. Voitin nimittäin Taikutin arvonnassa T-paidan ja tällainen ihanuus sieltä tuli:Ihan täydellinen istuvuus ja upeaa ompelujälkeä. Ja on muuten mieluinen tälle tokaluokkalaiselle! Täällä tarkempi kuva paidasta tekijän blogissa.

5 kommenttia:

Taikku kirjoitti...

Ihana huivi! Miten tuo on neulottu, kun raidat näkyy vain toisella puolella? Langankierroilla nurja puoli?

Kivaa nähdä sovituskuva paidasta :-)

Henna kirjoitti...

Kiitos Taikku. Huivi on neulottu periaatteella kaksi kerrosta petroolin värisellä ainaoikeaa ja kaksi kerrosta ruskealla ainaoikeaa. Nurja puoli on valitettavasti nurjan puolen näköistä, muttei haittaa minua käytössä. :-) Reunoissa olen kieputtanut langan värinvaihdon kohdalla niin, että tulee siisti "kierrejälki".

Riitta Sinikka kirjoitti...

Tykkään huivistasi!! Iloista Vappua!

Päivi kirjoitti...

Heips!

Olipa kiva nähdä, että takki tuli noin nopsasti valmiiksi vaikka murheenkryyni olikin. En kuitenkaan toivo takille sopivia kelejä - ehkä sitten lokakuussa!

Lämmintä kesälomaa!
Omaa vielä odotellessa,
Päivi

Henna kirjoitti...

Kiitos, Päivi. Kyllä takkia tuli pidettyä ihan tarpeeksi keväällä. Odotin jo, ettei enää tarvitsisi. Nyt se on kuitenkin roikkunut ihan rauhassa naulakossa, jossa toivottavasti odotteleekin syksyyn asti.

Mukavaa ja aurinkoista kesää!