perjantai 14. tammikuuta 2011

Asusteita ja takkeja itselle

Pikainen postaus siitä, mitä on tullut tehtyä itselle viime vuosina, kun aina vaan näköjään painottuu bloggaukset lastenvaatteisiin. :-)

Aloitetaanpas asusteista, jotka tein viininpunaisen takin kaveriksi (no, sukat ovat ihan yösukkina...).


Pari neliöpipoa (minulle ei sitten millään istu sellainen perinteinen pipomalli) omasta päästä Dropsin Fabelista sekä Casbahista ja samaa sarjaa olevat "suoraranteiset" lapaset. Oikeassa reunassa etanapipo  (vai olikohan se kotilopipo) kaksinkertaisesta Dropsin Karismasta. Ohje etanapipoon löytyy täältä. Alimmaisena konttineuleinen Noro-kaulahuivi (lanka on sitä paksumpaa). Lankaa meni huimat kolme kerää... Tähän ohje oli jossain Suuressa käsityölehdessä (olisikohan ollut viime vuoden). Noroa on puikolla nytkin, tosin sitä ohuempaa, mutta siitä myöhemmin. Sukat ovat Fame-langasta ja kantapäänä tiimalasiversio.

Itse en olisi ryhtynyt ompelemaan takkeja ilman ohjausta, mutta kansalaisopiston ompelukurssilla saa niin asiantuntevaa ohjausta, että uskaltauduin ompelemaan itselleni takin. Ja vielä toisenkin. Ensimmäisestä tuli ihan hyvä, toisesta vielä parempi ja nyt on suunnitteilla kevättakki.

Nuo ylemmät asusteet ovat siis tähän takkiin, josta nyt en muistanut lituskakuvaa napata. Tätä on käytetty paljon, joten hienoista ryppyisyyttä on näkyvissä..


Kangas on villakangasta (Eurokankaasta) ja vuorina ihan tavallinen, samansävyinen liukas vuorikangas. Taskut ovat läppämalliset ja ne on tikattu päälle. Hihat olisivat saaneet olla hieman pitemmät, mutta koska viimeistelin takin kotona, en osannut ottaa huomioon ihan kaikkea hihojen ompelussa. Menevät kyllä näinkin ihan hyvin.

Toisen takin kangas oli heräteostos. En olisi tarvinnut toista takkia, mutta koska luumunpunainen/viininpunainen ei ihan ole minun värini, halusin sille sitten kaveriksi petrooliin tai turkoosiin sekä ruskeaan vivahtavan takin. Ja kangas oli kyllä juuri sellainen.Tähän taskut on upotettu (onkohan se oikea termi) ja taskujen vuorikankaaksi löytyi itse värjättyä puuvillaa, jossa on jonkinlainen kosteudenpitokäsittely. Tässä takissa on muuten vuorina ruskea, liukas vuorikangas. Tähän takkiin muutoksia tuli edelliseen verrattuna taskujen lisäksi myös kaulus, josta halusin pystymmän ja matalamman.

Alkuperäinen kaava takkiin oli jostakin Ottobrestä, mutta siihen tuli kyllä muutoksia niin paljon, ettei ehkä kuitenkaan ole enää alkuperäisen kaavan mukainen muuta kuin leikkaussaumoiltaan. Kerrankin sain takit, jotka ihan oikeasti ovat omien muotojen mukaiset. Kaupan takeissa vyötärölinja on aina liian matalalla minun lyhyelle selälleni.

Ruskea/turkoosin takin kanssa käytän tätä joskus huovutuskurssilla huovuttamaani kaulahuivia, joka kyllä voisi olla vähän pitempi. Sävy on kuitenkin täysin oikea. ;-) Pöllönnäköinen örvelö on ystäväni piirtämä paperille ja toteutin sen täysin alkuperäisen piirroksen mukaan, mutta unohdin siivet... Pöllö on huovutettu intarsiatyyliin eli on samanlainen molemmilta puolilta.


1 kommentti:

Sani kirjoitti...

Kivan malliset takit!! :)
Minä en ole uskaltautunut viel itselle takkia tekemään...