lauantai 30. kesäkuuta 2012

Farkkulegginsit ja shortsipyjama

Kesäkuun viimeisenä päivänä pikaisesti viimeisimmät ompelut.

Tytär on ihastunut Po.pin farkkuleggareihin, jotka olivat aina pesussa. Koot olivat jo kaupasta loppuneet, mutta onneksi Ikasyrillä oli farkunnäköistä trikoota. :-) Äiti hommiin ja uudet legginsit pääsivät ihan yhtä kovaan käyttöön. Oikeastaan nämähän ovat jeggingsit. Onkohan ero legginseihin siis siinä, että näissä on sivusauma?


Tikkauksia oli miljoona... Tikkasin vielä väärin tuon haarasauman, sillä se tuli eri puolelle kuin "vetoketjuhalkio". No, ei se päällä paljon näy. Takataskut ovat ihan aidot. Muut tikkaukset "feikkiä". Tikkauslankana käytin varastoistani löytynyttä hieman kiiltävää, turkoosia polyesterilankaa. Ei näy kuvissa niin hyvin kuin livenä. Kaava on hyvä. Käytän sitä varmasti uudelleenkin.

"Farkku"legginsit
Kaava: Superstretch jeggings (Ottobre 4/2011)
Koko: 128cm (pituutta enemmän)
Kangas: Ikasyr
 
*********************************
 
Poika tarvitsi taas kovasti lyhythihaisia ja -lahkeisia yöpukuja. Samoilla kaavalla kuin edellisenkin, ompelin nopeasti uudet. Settiin piti ommella mustat tai turkoosit housut, mutta tätä "kasari"kangasta oli niin paljon, että heittäydyin hurjaksi ja ompelin siitä koko asun. Aika hassu se on, mutta kelpaa yöksi. ;-)
T-paita ja shortsit yöksi
Kaava: Paita: More Grey (Ottobre 4/2011), housut: Saimi lyhennettyinä (Ottobre1/2009)
Koko: 134/140cm
Kangas: Eurokankaasta, käytetty myös tämän takin hupun vuoriin
Resori: omista varastoista

4 kommenttia:

Tanja K kirjoitti...

Tosi kivat legginsit/jegginsit! Mua niin harmittaa, että en älynnyt ostaa aikoinaan tytsille seuraaviakin kokoja ja tätäkin kokoa parit farkkulegginsit. Ne on niin kivan näköisiä, vähän enemmän puetun näköinen kuin ihan trikoissa ja silti yhtä pehmeän tuntuiset päällä. Ja nyt niihin ainokaisiin on kulunut iso reikä. Kunpa joku kertoisi vielä sen legginsien ja jegginsien eron. =)

Anonyymi kirjoitti...

Nopea kommentti tuosta legginsien ja jegginsien erosta.Jeggings sanahan koostuu englanninkielisistä sanoista jeans +leggings ja niinpä jeggings imitoi ulkonäöllään farkkuja (taskut,tikkaukset,kangas) mutta ovat materiaaliltaan ja mukavuudeltaan kuin legginsit eli ovat tehty venyvästä materiaalista kuten trikoo tai venyvä,ohut farkkukangas.
-Arja

Tanja K kirjoitti...

Kiitti Arja!

Henna kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne. Ja kiitos Arjalle jegginsien selvittämisestä. Kun luin tuon määritelmän, muistin, että olen sen kuullut aiemminkin, mutta eipä se sitten aivojen syövereistä tullut esiin ennen tätä. :-)