perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kääntömekko ja pussukka

Täydellisesti kantapään kautta kokeiltu ja purettu ja ommeltu ja ratkottu jne. kääntömekko. Ehkä kysyn seuraavan kerran joltakin viisaammalta miten se oikeasti tehdään. Halusin kuitenkin itse pähkäillä nyt ja tulos on ihan kelpo, muttei kuitenkaan sellainen kuin aluksi ajattelin. Tässä testasin kaavaa juhlamekkoa varten. Saa nähdä pääseekö käyttöön siinä tarkoituksessa. Hieman iso siitä tuli, mutta voi jo käyttää. Alle voi tietenkin laittaa T-paidan.

Kääntömekko

Kaava: Postcard hihaton tunika (Ottobre1/2012)
Koko: 128cm (tosin pituus otettu 170cm kaavasta, jotta siitä tulisi mekko eikä tunika)
Kangas: pallokas puuvillatrikoo Saksasta, lila-vihreä-sävyinen Eurokankaasta (en tykännyt tästä yhtään, mutta tässä se menee)
Muuta: ompelin ensin pääntien ja hihat vastakkain puolikkaat kerrallaan, sitten nurjalta ompelin olkasaumat ja tässä kohtaa se pähkäily olikin kovaa. Sitten surruuttelin sivusaumat ja lopuksi helman nurjalta jättäen kääntöaukon. Tämän vuoksi piti laittaa tikkaus helmaan. Tuo pallopuoli kaipaisi ehkä jotakin kuvaa, sillä nyt se on hieman yöpukumainen.

************************************Äitini sai äitienpäivälahjaksi (tosin hieman myöhässä) pussukan, johon ostin sisälle meikkejä. Entinen pussukka kun oli hieman nuhjaantunut... Samalla surautin eri kankaista pussukat myös poikani opettajalle sekä tyttäreni kuoronohjaajalle, mutten muistanut ottaa niistä kuvaa.

Pussukka
Kaava: sovellettu Hipun mainiosta ohjeesta
Koko: 18cm vetoketjulle sopiva
Kangas: kissakangas muistaakseni Kädentaitomessuilta, vuorin pellavasekoite Eurokankaasta

2 kommenttia:

jasmin kirjoitti...

Mekko näyttää kivalta, ja täältä tulikin kommentti että minäkin haluan tuollaisen käännettävän! Pussukka näyttää hienolta, en mennyt harjoitukset hukkaan! Blogissani odottaa tunnustus sinulle!

Henna kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta. :-)