lauantai 16. kesäkuuta 2012

Turkoosi päivä

Tai useampikin päivä. Jos viime vuonna tyttären lempiväri oli pinkki, on se nyt turkoosi. Ja koska tuo väri on itsellenikin hyvin mieluinen, olen toteuttanut tytön toiveita ihan urakalla. :-)

Tässä siis pläjäys viime päivien turkoosin sävyisistä ompeluista.


Tyttö on jo pitkään toivonut turkoosia velourtakkia. Sitä varten sitten tilasin Janan avustuksella kevättalvella Saksasta sydänvelouria ja vähän muutakin silloin tarttui tilaukseen mukaan...Montparnasse -velourtakki
Kaava: Ottobre 4/2010
Koko: 128cm (pidempi versio), hihoihin lisätty käännettävät resorit
Kangas: sydänvelour ja hupun vuorin sydäntrikoo Michas Stoffecke
Resori: omista varastoista
Vetoketju: pojan entisestä takista, johon vaihdoin pidemmän
KangasnauhaMichas Stoffecke

Kuvissa mukana myös muotoonommeltu huivi (unohdin ottaa tähän hätään yksittäisen kuvan siitä), jollainen on ollut pitkään tekolistalla.Yritin tällaista etsiä ihan ostoversiona, sillä Riiminka valmisti näitä vielä jokunen vuosi sitten, mutta ilmeisesti näiden valmistus on jostakin syystä lopetettu. Piirsin sitten tytön vanhasta Riiminka-huivista kaavat ja ompelin tämän. Onnistui ihan kivasti. Edessä pieni sydänapplikointi kaksinkertaisella suoraompeleella. Kankaat kirpparilta.

*********************************

Edellinen kääntömekko oli hitti. Tyttö halusi heti toisen, turkoosin. Olin onneton leikannut hupun vuoriin palasen toisesta sydäntrikoosta, joten siitä ei enää tällaista liehuhelmaista mekkoa saanut, joten piti sitten tilata uutta kangasta.... Harmi. ;-)

Kääntömekko
Kaava: Postcard hihaton tunika (Ottobre1/2012)
Koko: 128cm (tosin pituus otettu 170cm kaavasta, jotta siitä tulisi mekko eikä tunika)
Kangas: tummempi sydäntrikoo Saksasta, vaaleampi pallotrikoo Fabriinasta
Muuta: kankaat ovat hieman erilaiset joustavuudeltaan, mistä meinasi tulla ongelma. Lopputulos kuitenkin ihan kelpo, vaikka helma vähän aaltoileekin liikaa.

*********************************
Trikoista jäi vähän kangasta, joten niistä sitten parit pikkarit. Tytär voi näin ollen halutessaan pukeutua samansävyisiin pikkareihin. ;-)


Pikkarit
Kaava: Dumbo hipsters (Ottobre 6/2010)
Koko: 128cm (hieman liian korkeat, joten madalsin hieman ja vaaleampiin lisäsin vain kuminauhan enkä resoria)
Kangas: tummempi sydäntrikoo Saksasta, vaaleampi Fabriinasta
Resorit: omista varastoista 

*********************************

Sain myös tunnustuksen. Kiitos Jasmin!


Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. Tunnustukseen kuuluisi myös 1) kiittää antajaa ja linkittää bloggaaja, joka antoi sen, 2) valita viisi suosikkiblogia ja kertoa se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa, 3) kopioida ja liittää palkinto omaan blogiin, ja 4) toivoa, että nämä bloggaajat antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.

3 kommenttia:

KiKiDuu kirjoitti...

Voi miten ihania ompeluksia sinulla! Turkoosi lukeutuu omiinkin lempparivreihin,todella kauniita vaatteita! Täytyykin heti hypätä lukijaksi! :)

Nuksu kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta! :) Tosi kiva tuo kääntömekko kuin myös edellisen postauksen.

Sani kirjoitti...

Voi että olet tehnyt taas kaikkea tosi upeaa :)!!!