lauantai 30. kesäkuuta 2012

Farkkulegginsit ja shortsipyjama

Kesäkuun viimeisenä päivänä pikaisesti viimeisimmät ompelut.

Tytär on ihastunut Po.pin farkkuleggareihin, jotka olivat aina pesussa. Koot olivat jo kaupasta loppuneet, mutta onneksi Ikasyrillä oli farkunnäköistä trikoota. :-) Äiti hommiin ja uudet legginsit pääsivät ihan yhtä kovaan käyttöön. Oikeastaan nämähän ovat jeggingsit. Onkohan ero legginseihin siis siinä, että näissä on sivusauma?






Tikkauksia oli miljoona... Tikkasin vielä väärin tuon haarasauman, sillä se tuli eri puolelle kuin "vetoketjuhalkio". No, ei se päällä paljon näy. Takataskut ovat ihan aidot. Muut tikkaukset "feikkiä". Tikkauslankana käytin varastoistani löytynyttä hieman kiiltävää, turkoosia polyesterilankaa. Ei näy kuvissa niin hyvin kuin livenä. Kaava on hyvä. Käytän sitä varmasti uudelleenkin.

"Farkku"legginsit
Kaava: Superstretch jeggings (Ottobre 4/2011)
Koko: 128cm (pituutta enemmän)
Kangas: Ikasyr
 
*********************************
 
Poika tarvitsi taas kovasti lyhythihaisia ja -lahkeisia yöpukuja. Samoilla kaavalla kuin edellisenkin, ompelin nopeasti uudet. Settiin piti ommella mustat tai turkoosit housut, mutta tätä "kasari"kangasta oli niin paljon, että heittäydyin hurjaksi ja ompelin siitä koko asun. Aika hassu se on, mutta kelpaa yöksi. ;-)




T-paita ja shortsit yöksi
Kaava: Paita: More Grey (Ottobre 4/2011), housut: Saimi lyhennettyinä (Ottobre1/2009)
Koko: 134/140cm
Kangas: Eurokankaasta, käytetty myös tämän takin hupun vuoriin
Resori: omista varastoista

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Turkoosi päivä

Tai useampikin päivä. Jos viime vuonna tyttären lempiväri oli pinkki, on se nyt turkoosi. Ja koska tuo väri on itsellenikin hyvin mieluinen, olen toteuttanut tytön toiveita ihan urakalla. :-)

Tässä siis pläjäys viime päivien turkoosin sävyisistä ompeluista.


Tyttö on jo pitkään toivonut turkoosia velourtakkia. Sitä varten sitten tilasin Janan avustuksella kevättalvella Saksasta sydänvelouria ja vähän muutakin silloin tarttui tilaukseen mukaan...







Montparnasse -velourtakki
Kaava: Ottobre 4/2010
Koko: 128cm (pidempi versio), hihoihin lisätty käännettävät resorit
Kangas: sydänvelour ja hupun vuorin sydäntrikoo Michas Stoffecke
Resori: omista varastoista
Vetoketju: pojan entisestä takista, johon vaihdoin pidemmän
KangasnauhaMichas Stoffecke

Kuvissa mukana myös muotoonommeltu huivi (unohdin ottaa tähän hätään yksittäisen kuvan siitä), jollainen on ollut pitkään tekolistalla.Yritin tällaista etsiä ihan ostoversiona, sillä Riiminka valmisti näitä vielä jokunen vuosi sitten, mutta ilmeisesti näiden valmistus on jostakin syystä lopetettu. Piirsin sitten tytön vanhasta Riiminka-huivista kaavat ja ompelin tämän. Onnistui ihan kivasti. Edessä pieni sydänapplikointi kaksinkertaisella suoraompeleella. Kankaat kirpparilta.

*********************************

Edellinen kääntömekko oli hitti. Tyttö halusi heti toisen, turkoosin. Olin onneton leikannut hupun vuoriin palasen toisesta sydäntrikoosta, joten siitä ei enää tällaista liehuhelmaista mekkoa saanut, joten piti sitten tilata uutta kangasta.... Harmi. ;-)





Kääntömekko
Kaava: Postcard hihaton tunika (Ottobre1/2012)
Koko: 128cm (tosin pituus otettu 170cm kaavasta, jotta siitä tulisi mekko eikä tunika)
Kangas: tummempi sydäntrikoo Saksasta, vaaleampi pallotrikoo Fabriinasta
Muuta: kankaat ovat hieman erilaiset joustavuudeltaan, mistä meinasi tulla ongelma. Lopputulos kuitenkin ihan kelpo, vaikka helma vähän aaltoileekin liikaa.

*********************************
Trikoista jäi vähän kangasta, joten niistä sitten parit pikkarit. Tytär voi näin ollen halutessaan pukeutua samansävyisiin pikkareihin. ;-)


Pikkarit
Kaava: Dumbo hipsters (Ottobre 6/2010)
Koko: 128cm (hieman liian korkeat, joten madalsin hieman ja vaaleampiin lisäsin vain kuminauhan enkä resoria)
Kangas: tummempi sydäntrikoo Saksasta, vaaleampi Fabriinasta
Resorit: omista varastoista 

*********************************

Sain myös tunnustuksen. Kiitos Jasmin!


Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. Tunnustukseen kuuluisi myös 1) kiittää antajaa ja linkittää bloggaaja, joka antoi sen, 2) valita viisi suosikkiblogia ja kertoa se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa, 3) kopioida ja liittää palkinto omaan blogiin, ja 4) toivoa, että nämä bloggaajat antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Kääntömekko ja pussukka

Täydellisesti kantapään kautta kokeiltu ja purettu ja ommeltu ja ratkottu jne. kääntömekko. Ehkä kysyn seuraavan kerran joltakin viisaammalta miten se oikeasti tehdään. Halusin kuitenkin itse pähkäillä nyt ja tulos on ihan kelpo, muttei kuitenkaan sellainen kuin aluksi ajattelin. Tässä testasin kaavaa juhlamekkoa varten. Saa nähdä pääseekö käyttöön siinä tarkoituksessa. Hieman iso siitä tuli, mutta voi jo käyttää. Alle voi tietenkin laittaa T-paidan.









Kääntömekko

Kaava: Postcard hihaton tunika (Ottobre1/2012)
Koko: 128cm (tosin pituus otettu 170cm kaavasta, jotta siitä tulisi mekko eikä tunika)
Kangas: pallokas puuvillatrikoo Saksasta, lila-vihreä-sävyinen Eurokankaasta (en tykännyt tästä yhtään, mutta tässä se menee)
Muuta: ompelin ensin pääntien ja hihat vastakkain puolikkaat kerrallaan, sitten nurjalta ompelin olkasaumat ja tässä kohtaa se pähkäily olikin kovaa. Sitten surruuttelin sivusaumat ja lopuksi helman nurjalta jättäen kääntöaukon. Tämän vuoksi piti laittaa tikkaus helmaan. Tuo pallopuoli kaipaisi ehkä jotakin kuvaa, sillä nyt se on hieman yöpukumainen.

************************************



Äitini sai äitienpäivälahjaksi (tosin hieman myöhässä) pussukan, johon ostin sisälle meikkejä. Entinen pussukka kun oli hieman nuhjaantunut... Samalla surautin eri kankaista pussukat myös poikani opettajalle sekä tyttäreni kuoronohjaajalle, mutten muistanut ottaa niistä kuvaa.

Pussukka
Kaava: sovellettu Hipun mainiosta ohjeesta
Koko: 18cm vetoketjulle sopiva
Kangas: kissakangas muistaakseni Kädentaitomessuilta, vuorin pellavasekoite Eurokankaasta