lauantai 13. marraskuuta 2010

Neuletunika ja pari paitaa Moonkids-tyyliin

Viluinen tytteli tarvitsee joskus ilmojen kylmetessä useamman kerroksen vaatteita. Kesällä neulomani puuvillainen neulemekko on siis oiva kumppani myös talven lähestyessä, jos alle pukee jotakin pitkähihaista. Pitkään olin vailla ruskeaa tai pinkkiä pooloa, mutta koskaan en löytänyt kaupoista sopivaa. Sukkikset sentään onnistuin löytämään ja vieläpä oikean väriset (H&M), vaikkei ruskea tunnukaan nyt olevan syksyn väri.
 
Oranssi neulemekko edestä

 


ja takaa (niskassa olevat napit eivät oikein näy)
 
Oranssi neulemekko:
Malli: Suuri Käsityölehti 2/2010
Koko: 116cm
Lanka: Drops Muskat (ostettu Poppelista), kukkaan jämälankoja
Puikot: 3,5 ja 4 mm
Napit: omista varastoista

 
Harkitsin pitkään Moonkidsin ruskeaa ja pinkkiä kilpikonnakauluspaitaa, koska pidän niiden kapeasta mallista, raglanhihoista sekä kauluksesta. Se mistä en pidä, on hihojen ja helman mittasuhteet keskenään. Meillä pojalla 122/128 cm Moonkids olisi muuten täydellinen, jos haluaisin napapaitatyyliä. Tyttärelle olen sitten kierrättänyt pojan entiset ja istuvat ehkä hieman paremmin, jos pitää niin, että hihat ovat ylipitkät. 

Siitä se ajatus sitten lähti ja ompelukurssilla opettajan avustuksella piirsin kaavat Moonkidsin paidasta ja muokkasin hihat ja helman sopiviksi. Näin sain aikaiseksi kaavan, joka on i-h-a-n t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n tyttärelleni!!! Hihat ovat juuri niin kapeat kuin päällepuettava mekkotyyli vaatii. Ja kauluskin onnistui yli odotusten. Helma hieman kupruilee, sillä halusin siitä mahdollisimman joustavan ja käytin kolmepistesiksakkia.Ihan soitellen sotaan en lähtenyt vaan kokeilin kaavaa ensin kirpparilta löytämääni punaiseen naisten pooloon, joka oli tosi hyväkuntoinen ja maksoi muistaakseni hurjat 1e. Siinä pääsin hyödyntämään sekä hihojen että helman käänteet, joten tässä tulos.


 
Ruskea ja punainen puolipoolo:
Kaava: piirretty Moonkids-paidasta (122/128cm)
Koko: n. 116/122 cm (kapea!)
Kangas: ruskea resorikangasta Triteksiltä ja punainen kierrätyspaita kirpparilta (kangas hyvin venyvää ribbineulosta)
Nauha (ruskeassa paidassa): Iinulta
 

Ei kommentteja: