perjantai 19. marraskuuta 2010

Isien lahjuksia

Viikko meni uskomattomalla vauhdilla, kuten aina, nyt jotenkin vielä oikein kiihdytti vauhtiaan. Sen vuoksi isänpäiväjutskien bloggaus jäikin näin myöhäiseksi.

Sekä omalle isälleni että miehelleni valmistui kuitenkin jotakin pientä isänpäivän kunniaksi.


Isäni sai - ainakin melkein - toiveiden mukaisen pipon. Toiveissa oli siis mahdollisimman hyvin istuva, mieluummin tiukka kuin löysä (ja ei, pipo ei kiristä yleensä päätä...), talveen sopiva pipo. Aikaisemmin olen tehnyt hänelle puuvillaisen tiilimuuripipon (josta ei muuten  ole kuvaa), joka lörpsähti aika paljon, joten nyt pyrin tekemään hieman istuvamman version.

Unohdin itse kuvata isäni pipon, mutta kiitos vanhemmilleni, sain kuin sainkin itselleni muistoksi kuvat myös tästä piposta.

Tämä on tehty samalla kuviolla kuin tämä esikoiselleni aiemmin tehty pipo, mutta eri langasta ja hieman eri silmukkamäärällä. Alkuperäiseen lisäsin yhden kuviokerroksen lisää, sillä tämäkin on ohuempaa lankaa kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Merinovillapipo:
Malli: oma, mutta mallikuvio Novita kevät 2009
Koko: aikuiselle
Lanka: Drops Karisma, tummanharmaa (ostettu Poppelista)
Puikot: 3,75 mm
Mieheni taas sai toiveidensa mukaisesti tummanharmaat villasukat. Mikään yllätys tämä lahja ei ollut, sillä hän näki ja sovitti sukkia useita kertoja. Silti näytti hyvin hämmästyneeltä, kun pakettiaan isänpäivänaamuna avasi. ;-)


Perusvillasukat:
Malli: oma, vahvistetulla kantapäällä
Koko: miehelle (kengän koko n. 46)
Lanka: Novita 7 veljestä, tummanharmaa
Puikot: 3,5 mm
Harmittelen, etten tullut kuvanneeksi lasten isänpäivälahjoja. Olivat nimittäin nekin itsetehtyjä ja äärimmäisen suloisia. Neiti 5 vee oli päiväkodissa piirtänyt kangastusseilla isin muotokuvan tauluksi ja ekaluokkalainen askarrellut koulussa purjeveneen omia käsiä purjekaavoina käyttäen.

Ei kommentteja: