maanantai 27. joulukuuta 2010

Lapaset ystävälle

Olemme suvun kesken sopineet lasten syntymän jälkeen, ettemme juurikaan jaa aikuisten kesken lahjoja,(tosin joskus siitä kyllä lipsutaan...), joten lahjojen tekeminen jakaantuu yleensä pidemmälle aikavälille. :-) Joka syksy silti mietin, että mitähän tekisin sille ja sille lahjaksi, mutta koska lupausta ei voi pettää ( ;-) ), olen yrittänyt tehdä kaikenlaista sitten ennen ja jälkeen joulun.

Ystävälläni on syntymäpäivä muutama päivä joulun jälkeen, joten nämä lapaset eivät olleet joululahja (tosin ystävien kesken kyllä vaihdamme joululahjojakin...). Neuloin hänelle paksuhkosta langasta lempiväriset lapaset. Pelkkä musta oli kuitenkin jotenkin valju, joten virkkasin lapasiin pienet kukat ja tuossa salamalla otetussa kuvassa näkyy myös aika räikeästi heijastinlanka, jonka virkkasin sinne mukaan. Kukat on ommeltu kiinni samaisella heijastinlangalla napin kanssa ja on helppo purkaa siitä poiskin, jos käyttäjä haluaa joskus hieman pelkistetymmät lapaset.Yläkuvassa lapasten kanssa kuvaan pääsi myös meksikolainen tähti, jonka esikoinen teki tälle kummitädilleen. Tähden tekeminen opetettiin alkuopetuksen yhteisessä askarteluillassa joulukuun alussa ja on kyllä tosi kiva omassakin kuusessa. Tikkuina siinä on katkaistut sislitikut (askarteluillassa oli ihan kunnolliset, hieman paksummat puutikut, mutta en löytänyt sellaisia mistään) ja lankana puuvillalankaa. Villalanka tähän kyllä sopii paremmin, sillä venyy hieman enemmän, jolloin jälki on tasaisempaa. 5-vuotias tyttönenkin teki tällaisen kummitädilleen, mutta siitä en muistanut napata kuvaa.

Hieman suttuinen lähikuva kukasta heijastinlankoineen.
Kukkalapaset:
Malli: oma
Koko: aikuiselle, mahtuu myös alle toiset käsineet
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 5,5mm
Muuta: virkkuukoukku nro 3 ja mustaa lankaa sekä ohutta heijastinlankaa, kukkaan alku Garnstudion joulukalenterista

****************

Kummitäti sai kummipojaltaan lahjaksi myös "keksitaikinaa", tosin ilman niitä märkiä osia. Tätä ideaa sovelsimme myös parin muun kummin ja ystävän lahjoihin, mutta tässä vain yhdestä purkista kuva. Idea on peräisin täältä ja täältä.

Paperikäärö sisältää keksitaikinan ohjeen.

2 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Kivat lapaset!
Ja toi keksipurkki idea on kyl oiva, täytyy laittaa tuonne ideapankkiin odottamaan :)

Päivi kirjoitti...

Minäkin nappaan tuon keksipurkki-idean, aivan huippu! Saavat lapset tehdä kummeille ensi jouluksi. Muistuta marraskuussa ennen kurssin loppua...