torstai 9. joulukuuta 2010

Talvitychus

Poika tarvitsi limenvihreän Ticketin toppatakkinsa kaveriksi hieman paksumpaa pipoa pakkasten myötä, joten kokeilin tehdä villaisen Tychus-pipon. Ekaluokkalainen sanoi, että sen pitää ehdottomasti olla samanlainen "suippokärkinen" kuin edeltäjänsäkin. Itse olisin jo halunnut kokeilla pyöreämpää mallia.


Hetken mielijohteesta ostettu limenvihreä villalanka osoittautui takin värin kanssa erinomaisesti yhteensopivaksi ja koska pojalla on takkiin parit mustat housut, toinen väri oli luonnollisesti musta. Tässä pipossa on neljä kiilaa alkuperäisen ohjeen viiden kiilan sijaan. Edelliseen pipoon tein vain kolme hieman leveämpää kiilaa. 

Nyt puikoilla on samoista langoista lapaset, mutta uhkaavasti näyttää siltä, että lanka loppuu kesken. Pitänee metsästää sitä vielä lankakaupasta, jos vain muistaisin mitä lankaa tämä oli...

Tychus:
MalliKnitty (aloitussilmukkamäärä 50)
Koko: n. 7-vuotiaalle (menee isommalle ja pienemmällekin)
Lanka: 100% merinovillaa, molemmat värit samalta valmistajalta, mutta merkkiä en saa päähäni ja vyötekin on jossakin kadoksissa
Puikot: 3,5 mm

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tosi makea! paljonko meni lankaa yhteensä noin?

Henna kirjoitti...

Kiitos. Poikakin on pitänyt sitä oikein mielellään koulussa. :-)

Lankaa meni arvion mukaan alle 100g, sillä molemmista keristä (á 100g) oli n. puolet jäljellä, kun päättelin pipon. Digitaalisesta vaa'asta uupuvat patterit, joten en ole pystynyt punnitsemaan mitään neuleita vähään aikaan.

Eeva kirjoitti...

Tämä on kyllä tosi kiva pipomalli! Pitää pistää korvan taakse, että muistaa kutoa vastaavan vaikka ensi talveksi. Hyvät värit ja sopii tosiaan takkiin just eikä melkein. :)

Jana kirjoitti...

Hei!! Hieno pipo tuli, haluan itse kokeillaa. Voisitko suomentaa ohje idiotivarma minulle??? Englanti ei ole mun juttu kun pitää olla heti oikein... Laitatko minulle s- Posti???

Henna kirjoitti...

Eeva: Pipo on tosi nopeatekoinen, joten ei kun kokeilemaan. :-)

Jana: Ohjetta ei minun tietääkseni saa kääntää toiselle kielelle julkisesti, mutta yritän auttaa Sinua ja laitan oman versioni ohjeesta sähköpostiisi lähipäivinä. Oma versioni on tosin muokattu alkuperäisestä. :-)

Pikku Tirppa kirjoitti...

Heippa!

Juuri löysin tieni blogiisi ja hetki meni kun selailin läpi ihanat postaukset. Lykkäsin itseni lukijaksi, jotta löydän takaisinkin.

Olisiko mahdollsta saada tästä hatusta sinun ohjeesi s-postiin? En tiedä, miksi ihmeessä en onnistu saamaan tätä näyttämään siltä kun pitäisi.
Ensi syksyksi/ talveksi jo asusteita teen ja suunnittele, jotta olisi sitten varmasti valmista ;D

pikkutirppa[a]wippies.fi

Ihanaa kesää!