tiistai 28. joulukuuta 2010

Kärpässieniä ja lapaset - limepläjäys

Nämä Saksan kankaat ovat odottaneet vuoroansa ja nyt vihdoin joulunpyhinä viimeistelin pari vaatetta. 

Kun näin kärpässienikankaan, tiesin heti, että siitä syntyisi Hannah-tunika. Pelkästään kärpässienestä en kuitenkaan nyt halunnut tehdä, joten lime trikoo pääsi sen kaveriksi. Muistin myös käyttää pienen pätkän tilaamaani kärpässieninauhaa. En kuitenkaan keksinyt mihin muuhun paikkaan olisin sitä laittanut, joten olkoon nyt sitten merkkinä tuolla sivussa.Tämän kanssa sopivat tietenkin punaiset trikoot, mutta halusin myös limet, sellaiset hieman levenevillä lahkeilla olevat housut. Mallia otin Ottobren kaavasta ja muokkasin niitä hieman Lindexin housujen kaltaisiksi. Kuvassa housut ovat jo olleet päällä ja polvipussit näkyvät ikävästi, mutta ehkä mallista saa kuitenkin selvää. Silittämättäkin on vielä lahkeensuut... Laiska ompelija - vai innokas käyttäjä?
Ja tässä kokonaisuus kera "kärpässienisukkien" asianosaisen 5-vuotiaan päällä:Tein kaula-aukosta hieman pienemmän kuin aikaisemmin ja hihoista hieman pitemmät, jotta menee vähän pitempään. Tyttö tykkäsi tästä asusta kovasti ja onkin pitänyt sitä jo pari päivää taukoamatta päällään.


Kärpässienitunika/mekko:
Kaava: Farbenmix Hannah (Iinulta)
Koko: 110/116cm
Kangas: kärpässienitrikoo (elastaanilla) täältä

Limet housut:
Kaava: Ottobre 1/2008
Koko: 110cm leveys, 116cm pituus
Kangas: lime trikoo täältä

***********************

Limepläjäys ei kuitenkaan lopu vielä tähän...
 
Talvitychuksesta jäi lankaa yli, mutta ei tarpeeksi lapasiin. Jouduin hieman metsästämään lankaa, mutta löysin kuin löysinkin sitä ja samalla merkkikin tuli tarkistettua.

Neuloin "migreenilapaset" pipon kaveriksi. Olisin kyllä voinut tehdä hieman leveämmät raidat... No, pojalle ne kelpasivat mainiosti, joten kyllä ne asiansa ajavat. Ovat yllättävän paksut ja lämpimät, vaikka ovat ihan yksinkertaista lankaa.

Migreenilapaset:
Malli: oma
Koko: lapselle
Lanka: Sandnes Smart (100% wool)
Puikot: 3,5 mm

4 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Toi lime sopiiki tosi hyvin tuohon :)
Ja kiva lisäys toi sienikangas hihansuihin.

Kyselit blogissani lapaskaavasta, lapaset on tehty tildan talossa-kirjan lapaskaavaa hiukan muokaten.

Henna kirjoitti...

Kiitos, Sani x 2.

noo.a kirjoitti...

Onpas myrkyllisen suloinen sienisetti. Saako tuolta tilattua Suomeen?

Henna kirjoitti...

Hei noo.a! Saa tilattua Suomeen, mutta postikulut ovat tosi kovat. Olen itse osallistunut kimppatilauksiin (kirjoitin yhdestä hieman mm. täällä: http://sulosointula.blogspot.com/2010/09/kankaita-saksasta-kiitos-janalle.html), joten sitä kautta tilaaminen on ollut ihan kohtuuhintaista. :-)