maanantai 6. joulukuuta 2010

Ompelua neuleiden välillä

Neulominen on jotenkin vienyt mukanaan, mutta ompelu kulkee toki koko ajan rinnalla. Jotenkin vain ei tule ihan yhtä hanakasti tartuttua koneeseeen kuin puikkoihin, kun ompelukurssikin jäi joulutauolle. Jotakin kuitenkin voisi ompeluksistakin esitellä, etten ihan pelkäksi neuleblogistiksi muutu. ;-)

Sisarukset äidin tekemissä vaatteissa
Heh, mukelot menivät sohvalle ja sanoivat, että äiti, ota meistä nyt kuva, kun eikös meillä oo sun tekemät vaatteet päälle. No, olisin ottanut muutenkin, kun olivat niin söpösti kaulakkain. 

Kuvassa päällä ekaluokkalaiselle tehty tähtipaita (piti olla ehdottomasti punainen) sekä mustat, perusvelourhousut. Tähtipaita näytti aluksi pyjamapaitamaiselta, mutta kouluun on kelvannut, joten menköön sitten ihan normipaitana. Velourhousut olivat ihan tarpeeseen, kun pituutta tulee ihan kiitettävästi koko ajan lisää.

Tähti on ensimmäinen kokeiluni alikeompelusta (on siis minusta applikointia "väärin päin"). Ihan onnistui suht hyvin ja pesuissa ompelukurssin open mukaan menee vielä hauskemmaksi, kun reunat pääsevät "repsottamaan". Aika rock! Sopii tähän väritykseen ihan hyvin. Voisi ehkä kokeilla värejä myös päinvastoin tai sitten kokomustaan paitaan punaista tähteä tällä menetelmällä. Applikointi on kyllä ehkä hieman enemmän minun juttuni, kun tässä saa olla saksien kanssa aika tarkkana. Tähtipaita on lähes samalla kaavalla ja idealla tehty kuin tämä aiempi tähtipaita.Poika valitsi itse sukat. Huomatkaa värien yhteensopivuus...

Punamusta tähtipaita:
Kaava: Ottobre Creative Workshop 301 (suora malli)
Koko: 128cm (tosin leveys on kyllä 122cm)
Kangas:Punainen Nanson trikoota Triteksiltä ja musta muistaakseni Eurokankaasta (tähti samaa kangasta,) tukikangas niin ikään Eurokankaasta
Resori: Triteks

Mustat velourhousut:
Kaava: Ottobre 1/2009 (Saimi-housut)
Koko: 128cm (hieman vielä pidennetyt)
Kangas: Eurokangas
Resori: Triteks

Tytöllä päällä Hannah-tunikan kaavoilla tehty koiratunika/-mekko. Tuo oranssi oli hänen oma valintansa, mutta itse olisin kyllä näin jälkikäteen laittanut siihen mieluummin muuta väriä vähän lisukkeeksi. On jotenkin valjun näköinen yksivärisenä. No, eteen sitten ompelun Ottobren kuvan mukaan tuollaisen koiran, mutta harmikseni tajusin, ettei tavallinen ompelulanka oikein näy tuossa bambujoustofroteessa, vaikka käytinkin apuna vedessä liukenevaa kalvoa, jonka pitäisi myös ikään kuin nostaa tuo ommel esille. No, olen sitten ehkä viisaampi sitten ensi kerralla.

Minusta koiratunika ei oikein sovi yhteen omppuhousujen kanssa, mutta tytär ei oikein muuta kelpuuta tunikan kaveriksi. Tulee jotenkin pellemäinen vaikutelma, kun housut eivät ole mitkään trikoot vaan ihan collegehousumaiset. Ilmeisesti ovat kuitenkin mukavat päällä yhdessä, joten mitäpä äidillä siihen olisi sanottavana.Oranssi koiratunika:
Kaava: Farbenmix Hannah (Iinulta)
Koko: 110/116cm
Kangas: bambujoustofrotee (Myllymuksuilta)

Omppuhousut:
Kaava: Ottobre 1/2009 (Saimi-housut)
Koko: 116cm
Kangas: bambuneulos (Sampsukasta)
Resori: Myllymuksut


TERVETULOA UUDET JA VANHAT LUKIJAT 
JA 
OIKEIN HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!

Ei kommentteja: