sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Pientä neulottua

Viikko katosi jonnekin ja huomaan taas, että on sunnuntai. Huomenna kaikki alkaa taas alusta, ja vaikka kuinka yritän olla angstaamatta, niin kyllä se vähän aina haikealta tuntuu jättää viikonlopun vapaus taakseen.

Kaksi työtä on kesken sekä ompelussa että neulomisissa, mikä on minulle hieman epätyypillistä. Olen yrittänyt saattaa ainakin pienemmät työt loppuun ennen kuin aloitan uutta, mutta nyt en siihen kyennyt. Menetin perjantaina hermoni applikoinnin kanssa, joten jätin homman sikseen ja keskityin neulomiseen.

Viime päivinä viimeisteltyivät seuraavat pienet jutut:


Anopille Laura-lettipipon ohjeella merinovillalla vuoritettu hattu. Tämä meinasi olla Iisakin kirkko -projekti, sillä en millään saanut aikaiseksi vuorittaa hattua. Myös neulominen alkoi jossain vaiheessa tökkiä. No, valmista tuli kuitenkin. Toivottavasti on mieluinen. Sovitettu sitä on muutamia kertoja, joten koon pitäisi olla sopiva. Tosin vuorin laittamisen jälkeen koko hieman aina muuttuu. Tupsua ei (vielä ainakaan) tähän pipoon saanut laittaa. ;-)

Laura-lettipipo:
Malli: Ulla 01/07
Koko: aikuiselle
Lanka: Novita Tempo, petrooli, vajaa 2 kerää
Puikot: 6 mm sukkapuikot
Vuori: Itse piirretyllä kaavalla, ompeluopen avustuksella (jo edelliseen, yli vuosi sitten tehtyyn anopin pipoon, josta ei ole kuvaa), kankaana Myllymuksujen musta merinovillaneulos.

***********************************Kummityttö sai uudet sukat entisten, pieneksi jääneiden tilalle. Toiveena oli pinkkiraitaiset. Toivottavasti nämä ovat tarpeeksi raidalliset.

Pinkkiraitasukat:
Malli: oma
Koko: lapselle, kengän koko n. 34-35
Lanka: Gjestal Maija Space (pinkkikirjava), reilu kerä
Puikot: 3,5 mm
 ***********************************
Entinen työkaverini, ystäväni, täytti pyöreitä perjantaina ja hänelle neuloin lahjaksi lenkkeilykaveriksi vihreäsävyiset lapaset. Tuo keltainen raita hieman yllätti, muuten ovat hyvin metsänvihreän sävyiset. Kohdistin raidat, mutten silti joutunut juurikaan kerimään lankakerää kohdistusta varten.

Metsänvihreät lapaset:
Malli: oma (aloituksessa 52 silmukkaa, peukuissa 18, ranteessa käännös)
Koko: naiselle
Lanka: Drops Fabel, vajaa kerä
Puikot: 2,5mm
 ***********************************Viimeisenä murheenkryyni Noro-viritelmä. Tai se meinasi olla murheenkryyni, lopputulos on ihan jees. Ei kuitenkaan mikään suuria kiksejä aiheuttava.

Aloitin innoissani kahdesta eri värisestä kerästä perinteistä 1o1n raitakaulaliinaa. Olin neulonut ylemmän kuvan verran ja tajusin, etten tule tätä kyllä pitämään. Ei ole minun värini. Äh, purkaminen ei ollut kivaa. Jaoin värikkäämmän (ylemmässä kuvassa oikealla olevan) kerän kahdelle kerälle ja aloitin uudelleen. Siitä sain aikaiseksi hyvin sateenkaarta muistuttavan huivin, joten olen kyllä jo käyttänytkin. Silti... en tiedä miksen ole niin innoissani tästä Norosta. Sukkia en edes ajatellut siitä tehdä, sillä rakastan symmetrisyyttä. 

Noro-kaulahuivi:
Malli: 1o1n, 35 silmukkaa, raidoitettu jaetulla yhdellä kerällä
Lanka: Noro Silk Garden Sock
Puikot: 3,5mm

2 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Eikö olekin kiva malli tuo Laura-pipo?
Itse olen tehnyt jo yhden valmiiksi ja kaksi on tällä hetkellä tekeillä:) Toisen niistä suunnitelin myös vuorittavani; vuorititko myös korvaläpät? Entä millä/miten kiinnitit vuoren?

Henna kirjoitti...

Kyllä, tuo Laura on kiva malli ja olenkin tehnyt sitä muistaakseni ainakin viisi kappaletta. :-) Vuoritin myös korvaläpät ja ompelin koko komeuden kiinni ihan käsin ompelemalla, normaalilla ompelulangalla yliluottelupistoin reunasilmukoihin. Vuorin voi kääntää ympäri, jolloin kuivuminen ja tuulettuminenkin nopeutuu.