perjantai 11. helmikuuta 2011

Neulomisvimma jatkuu

Ompeluprojektit eivät edisty yhtä vauhdilla kuin neulomiset, joten luvassa jälleen neulomuksia.
Tytär sai jo jonkin aika sitten hameen, joka heiluu pyörähtäessä kellomaisesti (no, pyörähdyskuvaa en saanut napattua, niin vikkelä oli neiti pyöriäinen). Hame istuu tosi nätisti päälle ja olenkin jo suunnitellut tekeväni uuden samanlaisen, mutta eri väreistä. Ongelmana on kuitenkin värien valinta. Olen tosi ongelmallinen ihminen värien suhteen, sillä jotkut värit vaan eivät kertakaikkiaan sovi yhteen minun silmieni mukaan. Ajattelin toteuttaa - mikäli löydän langat - seuraavan hameen saman värin eri sävyistä, mutta vielä en ole löytänyt merseroitua puuvillalankaa, jossa olisi samasta väristä neljä eri sävyä, jotka vielä miellyttäisivät omaa silmääni. Vaikeaa on se.


Twirly skirt:
Koko: n. 5-6-vuotiaalle, tosin muistaakseni tässä on silmukoita aloituksessa 4-vuotiaan koon mukaan
Lanka: Drops Muskat (Poppelista), hieman yli puolet yhdestä kerästä
Puikot: 4 mm
Muuta: Neuloin hameen pyörönä - pelkkää oikeaa!!! Helppoa, mutta lopussa on paljon silmukoita... Lankaa meni alle 300g, muistaakseni n. 266g (juuri eilen punnitsin enkä muista enää)

***************************************
Tuossa edellisessä kuvassa tytöllä näkyvät jalassa myös äskettäin valmistuneet sukat (hieman on vinksallaan toinen sukka tosin). Entiset villasukat vielä mahtuvat, mutta vartta saisi olla lisää, joten uutta pitää tuleman ennen kuin nämä pakkaset loppuvat. :-)


Lila-pinkki-ruskea-harmaat sukat:
Malli: oma
Koko: lapselle, kengän koko n.30-31
Lanka: Drops Fabel (muistaakseni aika uusi sävy) (Poppelista)
Puikot: 2,75 mm
***************************************

Koska tyttären paras ystävä sai hatun synttärilahjaksi, niin toki pojankin parhaalle ystävälle piti sellainen neuloman. Aluksi kyllä ajattelin, ettei 8-vuotiaalle pojalle poikani haluaisi antaa mitään pehmeää lahjaksi, mutta ilomielin halusi poika tällaisen ystävälleen antaa. Paketista löytyi tosin myös legoja, joten ei ihan pehmoilun puolelle mennyt. ;-) Pipon malli on sama kuin pojalleni ja isälleni tehdyissä.

Lanka on ihanaa neulottavaa!!! Ja se on myös pehmeää ja kutittamatonta - ainakin omiin käsiini ja muuhunkin ihooni. Siinä on baby alpakkaa sekä silkkiä. Tosin puikkokokosuositus ei mielestäni vastannut sitä mitä vyötteessä sanottiin; yksinkertaisella langalla puikkokoko 3,5mm... No, kokeilin ja harvaahan se oli kuin pitsi, joten kokeilin kaksinkertaisella langalla. Siihen sopi puikkokooksi 3,5 mm sekä 3,75 mm, ehkä myös 4 mm olisi ollut ihan ok. Onkohan käsialassani jotain vikaa vai onko puikkosuosituksessa tapahtunut jokin virhe.

Musta pehmopipo:
Malli: oma, mutta mallikuvio Novita kevät 2009
Koko: n. 8-vuotiaalle
Lanka: Drops Baby Alpaca Silk, musta, kaksinkertaisena (Poppelista), molemmista keristä meni n. puolet
Puikot: 3,5 ja 3,75 mm

7 kommenttia:

Sani kirjoitti...

No jopas :D
Mulla taas neulomisprojektit jää aina pariin ensimmäiseen riviin, he :D
Ihania :)

Purnauskis kirjoitti...

Vautsis! Erityisesti tuo hame on hieno!

kikkas kirjoitti...

Ihanaa kun jaksat (ja muistat mistä olet hankkinut kaikki kaavat ja kankaat). Tätä pitäisi niin itsekin muistaa tehdä!!

Eeva kirjoitti...

Ihana väriyhdistelmä tuossa hameessa!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtava tuo hame, haluaisin itsellenikin tuollaisen!! Oliko muuten ohje ilmainen tai maksullinen? Aikuisten kokoon ei varmaankaan ole ohjetta, mutta kai sellaisen osaisi tehdä, kun lisäisi vain silmukkamääriä ja suhteessa niihin kaventaisi/leventäisi..

Henna kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista.

Sara: Hameen ohje on ilmainen, mutta Ravelryssä, joka vaatii kirjautumisen (sekin ilmainen). Siellä on myös ihan älyttömän paljon kaikkea muutakin ihanaa neulottavaa, joten suosittelen sinne liittymistä, jos neulomisvimmaa löytyy. :-)

AnniP kirjoitti...

Vau, hame on tosi hieno!