sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Applikointia muristen

Ei onnistunut, kuten halusin. Murisin ja ärisin ja puhisin ja vaikka mitä, muttei sekään auttanut. No, pidettäväksihän nämä tulevat, mutta olisi kiva, jos olisi onnistunut ihan suunnitelmien mukaan.


Luvassa vain lituskakuva, sillä paita on aavistuksen liian pitkä tyttärelle vielä toistaiseksi. Tässä paidassa onnistui oikeastaan vain saumurilla ompeleminen. Kangas on tooooosi joustavaa. Kaikki ompeleet kupruilevat. Hihansuut nyt ovat ihan jees, mutta helmaan ajattelin vähän koristeellista, mutta pah ja pyh, kupruilee vimmatusti. Ja applikointi onkin sitten ihan toinen juttu. En muista, että olisin niin paljon päästänyt suustani erilaisia ilmaisuja kuin tätä tehdessä. Lohduttautunen kuitenkin sillä, että tein applikoinnin kotona ja vieläpä ihan yksin, joten todisteita kielenkäytöstäni ei jäänyt. ;-)

Tytär kelpuutti paidan heti päiväkotiin, joten en nyt ihan roskiin nakannut, mutta seuraavan kerran mietin vielä toisen kerran ennen kuin tälle kankaalle applikoin. Tai sitten käytän vielä järeämpiä tukimateriaaleja. Kuva yrittää siis esittää Hello Kittyn kaveria Cinnamorollia. Tämä projekti on ikään kuin jatkoa Chococat-mekolle, kun näitä hahmoja ei oikein tahdo kaupasta löytyä.

Lentävä koira (itse kyllä luulin ensin pupuksi) Cinnamoroll

Cinnamoroll-paita
Kaava: Ottobre Creative Workshop 301 (kapeampi malli)
Koko: 110cm leveys, pituus varmaan 122cm
Resori: omista varastoista
Applikointitilkut: omia varastoja, apukankaat Iinusta
****************************************************
Pojalle tein tähtipaidan toivomusten mukaan. Mutta en sitten ottanutkaan huomioon tarpeeksi kasvupyrähdystä ja paita on auttamatta liian pieni. Hihat ovat lyhyet ja helmakin olisi saanut olla useita senttejä pitempi. Muuten paita onnistui ihan kivasti. Kauluskanttauksen resori saisi olla vielä lyhyempi, jottei venyisi noin paljon, mutta istui kyllä päälle jo ihan kivasti.


Kummipoika taitaa saada tästä paidan, jos se olisi hänelle sopivampi. Tähti on ommeltu vain kaksi kertaa suoralla ompeleella, jotta reunat sitten pesussa rispaantuvat. :-)
Pieni merkki sivusaumassa meinasi saada minut käyttämään turkoosia tehostetta tähteen sekä kaulukseen, mutta poika halusi viime hetkellä muuttaa ne valkoisiksi. Merkki jäikin sitten ainoaksi väriläiskäksi tässä paidassa.


Ruskea tähtipaita
Kaava: Ottobre Creative Workshop 301 (kapeampi malli)
Koko: 128cm
Resori: omista varastoista
Applikointitilkku: samaa resorikangasta kuin kaulukisessa eli omista varastoista, apukankaat Iinusta

1 kommentti:

Sani kirjoitti...

Kivoja paitoja :)
Tääl kans yksinommellessa välil oma tupina painokelvotonta :D