torstai 31. maaliskuuta 2011

Harry Potter -kirjanmerkki ja muuta neulontaa

Esikoinen on ollut hullaantuneena legoihin jo useiden vuosien ajan. Lego City, Star Wars, Indiana Jones ja viimeisimpänä myös Harry Potter ovat tulleet tutuiksi legomaailman ja -pelien kautta. Eppuluokkalaisen lukemisinnostus sai tuulta purjeisiinsa vielä lisää, kun neuloin Harry Potter -aiheisen, tarkemmin Rohkelikkotuvan väreissä olevan kirjanmerkin. johon löysin ohjeen Ravelrysta. Ennen kirjan välissä on käytetty jos jonkinlaista viritystä, joten tämä tuli kyllä ihan tarpeeseen. Ja samalla sain itselleni (teko)syyn opetella uutta neuletekniikkaa nimeltään onteloneule (double knit). 

Neulominen oli tosi mukavaa. Toki hieman hitaampaa, mutta samalla myös mielenkiintoisempaa kuin ihan perinteinen oikein-nurin -neulominen. Toiselta puolelta neule näyttää tältä:Ja toisella puolella värit ovat päinvastoin:


Tuota reunaa kokeilen seuraavan kerran hieman toisin. Myös luonti- ja päättelyreuna ovat liian erilaisia minun makuuni, mutta muuten olen kyllä ihan suht tyytyväinen tähän ensimmäiseen kokeiluuni, joka pääsikin heti käyttöön ja piristi kummasti mahatautisen pojan päivää eilen.


Poika ilmoitti tahtovansa myös muut tupakirjanmerkit. :-) Sitä ennen pitänee kuitenkin neitokaiselle neuloa kissakirjanmerkki samalla tekniikalla. Se on vasta suunnitteilla.

Harry Potter Rohkelikko -kirjanmerkki

Koko: n. 23 x 5,5 cm
Lanka: SandnesGarn lanett superwash, punainen ja keltainen (ostettu Pikkulinnasta)
Puikot: 2,5 mm
Muuta: onteloneuleeseen löytyy erinomaisia ohjeita netistä (mm. Ullaneule), myös hakusanalla Double Knit löytyy kuvia ja videoita esim. YouTubesta

 **********************************************

Tytärkin sai jotakin neulottua, sillä Ticketin fleecellinen Plain Rain puku kaipasi sävyihin sopivia asusteita. Samasta langasta neuloin jo aiemmin sukat.


Matkalla kuoroon uusissa vermeissä.
Puku siis syreenin värinen
Ticketin Plain Rain w. fleece (koko 116cm).

Lila-pinkki-ruskea-harmaat pipo ja lapaset:
Mallit: omia, pipossa 30 silmukkaa/puikko, olisi saanut olla vieläkin enemmän
Koko: n. 6-vuotiaalle
Lanka: Drops Fabel (Poppelista)
Puikot: 2,75 mm
Neuloin jo aiemmin samanlaisen pipon (muistakseni 28 silmukkaa/puikko), mutta siitä tuli auttamattomasti liian pieni. Sille löytyi kuitenkin käyttäjä ystäväperheestä. :-) Ja heidän luvallaan sain laittaa tähän kuvan suloisesta käyttäjästään. 


**********************************************
Saimme valtavan kasan erinomaisia karjalanpiirakoita tuttavaperheeltä ja kiitokseksi siitä neuloin heille sukat.Novitan Linnut-langoista. Toivottavasti olivat sopivat.


Ekaluokkalaiseni piirsi heille aiheeseen eli lintuihin liittyvän kortin, mutta valitteli, kun ei osaa piirtää sinisorsaa, joka oli toisen langan "väriseos". Korttiin ilmestyivät punatulkku sekä tilhi, jotka hän osaa piirtää paaaaljon paremmin kuin minä. :-) Tuossa alemmassa kuvassa myös värit ovat hieman aidommat ilman salamaa. Vieläkään en osaa laittaa noita asetuksia kamerasta ihan kohdilleen.


Lintusukat:
Malli: oma, punatulkkusukissa 13s/puikko, sinisorsasukissa 15s/puikko
Koko: naiselle ja miehelle, koko oli ihan arvio, joskin sovitusapuja sain äidiltäni
Lanka: Novita Linnut
Puikot: 3,5 mm (15cm pituiset puiset sukkapuikot, joille olen menettänyt sydämeni :-) )

Ei kommentteja: