lauantai 5. maaliskuuta 2011

Synttärisankari

Neiti ei-enää-viis-vee täytti tänään huikeat kuusi vuotta ja oli erittäin täpinöissään koko päivän. Tällä kertaa lahjaksi ei tullut mitään itse tehtyä, vaan juhlapukuna toimi joulupukin tuoma prinsessapuku, joka on nerokkaasti käännettävä. Toisinpäin se on Prinsessa Ruususen puku ja toisinpäin Lumikin puku.


Ilman käsitöitä en jätä tätäkään postausta, vaikkakin saumurini temppuilun vuoksi ompelut ovat lomaviikolla jääneetkin kesken. Saumuri meni tänään huoltoon ja hinta-arvio huollolle oli yli 80e (pelkkä perushuolto). Huoh.

Poika sai huovutusinnokkuuksissani mustat lapaset Novitan Huopasesta. Pettymykseni tuota lankaa kohtaan tuli jälleen esille, sillä eivät ole ollenkaan niin pehmeät ja ohuet kuin edellisen postaukseni Tovesta neulotut ja huovutetut vastaavat. Kyllä ohut lanka on enemmän omaan mieleeni. Poikakin sanoi, että ovat aika kovat ja karvaiset... Käytössä varmaan pehmenevät hieman. No, Huopasta on lankalaatikoissani vielä aika monta kerää, joten eiköhän niistä jotakin vielä tule tehtyä.

Ennen pesua kera Woodyn.

60 asteen pesun jälkeen myttykasana.

Venyttelyn ja kuosittelun jälkeen Woody hyppäsi jälleen kehiin.
Huovutetut mustat lapaset:
Malli: 8 silmukkaa/puikko, peruslapaset
Koko: n. 7-8 -vuotiaalle
Lanka: Novita Huopanen, vajaa 1 kerä
Puikot: 5,5 mm
Muuta: huovutus 60 asteessa ja kuositus, paksut pökkelöt

**********************************************

Ja tämä seuraava tekeleeni (oma neuletakkini) meni sitten purkuun, kun lankaa ei varmaan saa enää samaa värierää... Höh. Yllättävän vähän kyllä harmittaa. Ehkä myös vaihdan mallia sellaiseksi, että aloitan ylhäältä, jotta voin säädellä pituutta langan riittävyyden mukaan. Niin, ja kiitos vielä äidilleni, joka auttoi purkamisessa ja kerimisessä. Sanoi vielä, että kyllä tämä purkaminen on paljon nopeampaa kuin neulominen. ;-)

2 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Paljon onnea 6v:lle! :)
(meillä 6v synttärit toukokuussa)

Eeva kirjoitti...

Munkin mielestä Novitan langat huopuvat tosi huonosti. Siis rumasti ja lopputulos on tosi kova. Kerran olen tehnyt vuosia sitten huovutetut lapaset Huopasesta ja jäi viimeiseksi kerraksi. Tossuissa kovuus ei haittaa niin paljoa, mutta ulkonäkö jonkin verran. Tovea en itse ole kokeillut, mutta Fritisdsgarnista tein kerran lapaset ja ne huopuivat pehmeästi ja nätisti.

Onnittelut 6-vuotiaalle! :)