lauantai 30. lokakuuta 2010

Pipot ja lapaset

Esikoisen sairastaessa viime viikon (joka siis meillä oli syyslomaa), neuloin sitten kaksi pipoa ja lapaset. Kuvien muokkaus ei jostain syystä nyt onnistunut PhotoShopilla, joten tässä ihan alkuperäiset suoraan kamerasta.

Kouluun lähdössä
Halusin pojalle tuon turkoosin Ticket to Heavenin takin kaveriksi myös hieman lämpöisemmän pipon ja sen vuoksi langaksi valikoitui merinovilla. Takissa kun on fleecevuori eli on paksumpi kuin esim. ne PlainRain -puvut, joiden korjauksesta bloggasin aiemmin. Olen kyllä tosi ihastunut tähän takkiin. Ei ole liian kuuma näille keleille, mutta tarkenee ilman villatakkia. On siis välikauden ja talven välissä oleva välikausitakki. :-) Housuina toimivat joko Lindexin tai KappAhlin mustat välikausihousut, jotka ovat osoittaneet kestävyytensä ekaluokkalaisen välitunneilla. Eikä hintakaan ole ollenkaan paha.

Pipo on tehty täysin istuvaksi. Pohjana käytin Novitan kevät 2009 lehdestä löytyvää kuviota, jota oli käytetty miehen pipoon ja huppariin, mutta hurrrjan paljon paksummalle langalle. Tässä lapsen pipossa kuviokertoja on kolme enemmän (yksi kuviokerta on kuuden silmukan levyinen).


Kuvio ei oikein tässä mustaharmaassa langassa pääse kuvissa oikeuksiinsa, mutta josko tästä kuvasta jonkinlaisen käsityksen saisi. Kuvio oli aika addiktoivaa neulottavaa. Ohjeessa neuvotaan käyttämään apupuikkoa/palmikkopuikkoa, mutta minusta se oli työlästä, joten päästelin silmukoita välillä villisti vapaaksi ja koukin toisia silmukoita milloin miltäkin puolelta. Paljon nopeampaa olikin tehdä näin. Meinaan kokeilla tätä kuvioneuletta myös neuletakkiin pojalle. 

Merinovillapipo:
Malli: oma, mutta mallikuvio Novita kevät 2009
Koko: menee sekä 7-vuotiaan sekä myös aikuisen päähän
Lanka: Shibui Knits Sock (ostettu Titityystä)
Puikot: 2,75 mm


Tytär taas halusi neulotun neliöpipon pyöreiden pipojen kaveriksi. Sopivasti sattuikin olemaan pinkkisävyistä lankaa, josta en oikein tiennyt mitä tekisin. Hieman kyllä mietin miten lanka istuu tuollaiseen pipoon, mutta ihan kiva siitä tuli. Tosin tytär halusi siitä kissapipon, koska kulmat toki näyttävät ihan korvilta. Jäljensin siis (ensimmäistä kertaa elämässäni!!!) ruskealla jämälangalla silmukoita korvien kohdalle, mutta silmät, viikset ja suu odottakoot... En oikein näe niitä tuohon samalla tavalla kuin neiti 5vee.

Kukkuu
Lankaa riitti vielä lapasiinkin ja vieläkin sitä on jäljellä jonkin verran. Harmikseni olen hävittänyt vyötteen, joka siinä oli kiinni ennen vyyhdeltä kerimistä, joten en yhtään muista mikä lanka on kyseessä. Ostin sen viime keväänä käsityömessuilta.

Lapaset

Korvapipo lapasineen

Pipo takaa
Hassusti tuo lanka "läikittyy" isommassa pinnassa, mutta ei kuitenkaan niin pahasti kuin ensin ajattelin. Toimii ehkä paremmin minun mielestäni lapasissa.

Kissapipo ja lapaset:
Malli: oma
Koko: ehkä n. 5-7 -vuotiaalle, neliöpipo menee aikuisellekin
Lanka: ihanan pehmeä merinovillalanka, merkki unohduksissa
Puikot: 3,25
Hassua muuten, että tykkään neuloa tosi paljon noilla ns. välikoon puikoilla. Istuu vaan jotenkin paremmin omaan neulekäsialaan. :-)

2 kommenttia:

Jana kirjoitti...

Tosi hienot ovat!!!

Henna kirjoitti...

Kiitos, Jana. :-)