perjantai 7. tammikuuta 2011

Sekalaista ompelusta tyttärelle

Hyvää alkanutta vuotta 2011!

Kameran asetusten kanssa on jotakin häikkää enkä saa aikaiseksi kunnollisia kuvia. Nämä kuvat on kuitenkin jo otettu aiemmin, mutta ilman malleja, joten olkoon nyt sitten sekalainen postaus ompeluksia, jotka kaikki ovat viime vuoden puolelta. Sen verran järjestäydyin, että laitoin tähän vain tyttösen vaatteita. Pojan vastaavia tulkoon sitten seuraavaksi, jos kamera vielä temppuilee.

 *********************
Ensimmäisenä pitkähihainen Hannah-tunika, joka on ehkä parhaiten onnistunut omasta mielestäni niistä neljästä, jotka olen tähän mennessä kyseisellä kaavalla ommellut. Tuo kangas ei ensin sytyttänyt sitten ollenkaan, kun se Myllymuksuille aikoinaan tuli, mutta kun alkoi uhkaavasti loppua varastoista, piti sitä sitten minunkin tilata ja on kyllä osoittautunut aivan ihanaksi kankaaksi väreineen päivineen. Oli tyttärellä myös päiväkodin valokuvassa päällä. :-)


Piparikukkatunika:
Kaava: Farbenmix Hannah (Iinulta)
Koko: 110/116cm
Kangas: turkoosi-oranssi piparikukkajoustofrotee (Myllymuksuilta)
 
*********************
 
Toisena esittelyyn pääsee niin ikään Hannah-tunika, tosin lyhythihaisena ja kavennettuna. Raitatrikoota olin joskus vuosia sitten tilannut Myllymuksuilta enkä sitten keksinytkään mitä siitä haluaisin. Riitti sitten juuri ja juuri tähän lyhythihaiseen kokeiluun. Raitojen kohdistamisten kanssa kyllä meinasi mennä hermot (kuten yleensä, kun olen noita raitakankaita aiemmin enemmänkin harrastellut).
 
 
Tämä istuu päälle jotenkin sirommin tuon kavennuksen ansiosta, mutta samalla menettää hieman sitä hauskaa rypytysefektiään.

Raitatunika:
Kaava: Farbenmix Hannah (Iinulta), kavennettu, hihat ilman kuminauhoja
Koko: 110/116cm
Kangas: puna-beige raitatrikoo (Myllymuksuilta)
 
*********************
 
Tämä seuraava paita oli varsinainen palapeli. Halusin käyttää siihen kaikki jämätrikoopalani, joista kaksi on peräisin parista omasta vaatteestani (punainen ja ruskea). Nimesin tämän sirkuspaidaksi. :-) Omena oli ainoa applikaatio-idea, jonka tähän keksin, koska halusin punaiselle pohjalle jotakin vihreää. Kaavana sama kuin tässä Barbapapa-paidassa.
 


 
Sirkusomenapaita:
Kaava: Farbenmix Hilde (tilattu Iinusta)
Koko: 110/116cm
Kankaat: oma hameeni (ruskea), paitani (punainen) sekä pieni palanen jotakin omenanvihreää trikoota, kaikki hyvin joustavia, samaa ruskeaa kangasta käytetty myös kanttauksessa, applikaatiossa apukankaina kaksipuolinen tukikangas, takana kertakäyttölakanaa

1 kommentti:

Sani kirjoitti...

Kivoja ompeluksia,
Toi "sirkus"paita on ihana!!! :D