sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Lisää Moonkids-tyyliä sekä velouria ja villaa

Paidan kapeudesta huolimatta halusin kokeilla Moonkids-tyyliä myös pojalle, jolle nuo oikeat Moonkids-paidat ovat olleet juurikin sitä liian lyhyttä mallia. Levensin aiempaa kaavaa sekä pidensin hihoja - ja avot. Kyllä siitä esikoisellekin paidan sai aikaiseksi.


Lego-lehti on ykkönen. :-)
Raidallinen puolipoolo:
Kaava: piirretty ja muokattu isommaksi Moonkids-paidasta (122/128cm)
Koko: n. 128cm
Kangas: musta-valkoraidallista resoria omista varastoista

Tarkoitus on myös tehdä mustat housut, johon resorit tästä samaisesta raitakankaasta. Kummitäti totesikin tänään käydessään, että on varsinainen vankila-asu. ;-)

*******************************************
Tytär sai jo aiemmin tämän veloursetin, mutten ollut muistanut kuvata sitä päällä. Housut löytyvät jo tästä aiemmasta bloggauksesta. No, parempi myöhään...Takissa on edessä limeä ja takana pinkkiä. Molempia kankaita oli vain pieni pala, joten yhdistin ne sitten tähän raidalliseen. Ensin ajattelin asua liian kirjavaksi, mutta ei se sitten kuitenkaan siltä näytä päällä. Ehkä vain kaksi väriä rauhoittaa kuitenkin kokonaisuutta. Kaava on leveähkö, mutta sopii yllättävän hyvin kuitenkin tytölle, vaikka pelkäsin sen roikkuvan päällä. En oikein saa noita raglanhihoja istuviksi.

Velourtakki:
Kaava: Ottobre (1/2006)
Koko: 116cm
Kankaat: kaikki velourit Eurokankaasta


Samalla kaavalla valmistui hieman kavennettu versio myös villatakiksi, josta tässä vain lituskakuva.
Siili merinovillatakki:
Kaava: Ottobre (1/2006)
Koko: 116cm(hieman kavennettu)
Kangas: siilikuosinen merinovillainterlock Myllymuksuilta (II-laatu, kun I-laatua ei ollut enää tässä värissä)
Resori: tummanruskea merinovillainterlock myös Myllymuksuilta

3 kommenttia:

Sani kirjoitti...

No oletpas sinä ehtinyt :)
Kivoja ompeluksia.

Isosisko kirjoitti...

Eka kertaa täällä visiitillä :)

Hienoja ompeluita, kuolasin erityisesti tuota mustavalkoista paitaa. Miten ihmeessä olet saanut raidat kohdistettua hihoissa?
olen ommellut jonkinverran raitatrikoota enkä ole uskaltanut edes kokeilla raglanhihoja kun ihan suorissa sivusaumoissakin on niin pahuksen vaikeaa pysyä raidoissa

Henna kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Huomasin vasta nyt.

Isosisko: Kangas on resorikangasta, joten ihan pienellä venyttelyllä sain raidat kohdistettua. Oli yllättävän helppoa. Myös kaava auttoi, sillä raglansaumat ovat lähes suorat. Vain pieni kaarros löytyy kainolosta. :-)