sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Tähti

Tähtipaita päällä
Pojalle syntyi tähtipaita samasta turkoosista Nanson trikoosta, jota käytin edellisen postauksen Barbapapa-paidassakin. Kangas on tosi ohutta ja tosi miellyttävää päällä (tein tästä myös itselleni paidan ja edelleen kangasta vain riittää ja riittää). Applikointipala on jotakin Nanson trikoota myös. Kuvassa olevat mustat joustofroteehousut on tehty jo aiemmin, mutta niistä ei nyt ole yksittäistä kuvaa. Ihan perushousut  tutulla Saimi-kaavalla pelkästä joustofroteesta ilman sen kummempia ihmeellisyyksiä.

Tuo "aarrearkku", jonka päällä poika hyvin miesmäisesti istuu, on muuten sekin käsityötä. Sen on tehnyt hyvän ystäväni ukki, jolta poikani sen jokunen vuosi sitten sai. On muuten kestävä ja aivan upea muutenkin. Ei kaupasta tällaisia edes saa.

Tähtipaita
Lähikuva tähtiapplikaatiosta
Tätä tähteä oli tosi kiva tehdä. Ompelukone toimi kuin unelma ja sakaroistakin tuli teräviä. Pitänee tehdä näitä lisääkin eri väriyhdistelmissä (ehdotuksia otetaan vastaan, sillä itse alan olla jo ihan kyllästynyt omiin väriyhdistelmiini).

Turkoosi tähtipaita:
Kaava: Ottobre Creative Workshop 301 (suora malli)
Koko: 128cm (tosin leveys on kyllä 122cm)
Kangas: Turkoosi Nanson trikoota Hämeenlinnan Finnwearin ja Nanson tehtaanmyymälästä (olikohan Penkola nimeltään), applikointipala Nanson mustaa trikoota
Resori: Triteks

Mustat joustofroteehousut:
Kaava: Ottobre 1/2009 (Saimi-housut
Koko: 122cm (hieman pidennetyt)
Kangas: Eurokankaan mustaa joustofroteeta


Tuo Photoshopilla leikkiminen on kyllä kivaa, mutta vielä tarvitsen harjoitusta paitsi siinä, myös kuvaamisessa. Kamerakin on ihan perus Canonin malli. Toivottavasti kuvat ovat kuitenkin sellaisia, että niistä saa perusidean selville.

3 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Nätti paita. välillä yksinkertainen on kaunista :)
Väriyhdistelmäsi on olleet minun silmääni kivoja.

Tääbloggaaminen on "vaarallista". mä olin kans ekaks niin tyytyväinen kun sain ompelukoneen. No ei kauaa mennyt ku tuli sit saumuri kuume. nyt ku on saumuri, niin tahtois peitetikkikoneen. Ja kamera. aluks kuvasin omal tosi vanhal ja huonol kameralla ja olin tyytyväinen. Sit mies osti hiukan paremman kameran, joka tuntu silloin niin luksukselta (mut siis ihan peruskamera) ja nyt on älytön järjestelmäkameran hinku :D

Ja mahtavasti olet photoshopilla saanut kuvat käsiteltyä!!

Annu kirjoitti...

Ihana paita, mä tykkään niin tähdistä! Ja tungen niitä joka paikkaan;)

Henna kirjoitti...

Sani: Tämä on tosiaankin vaarallista tämä bloggaaminen. Tosin myös blogien lukeminen. Minulla on nimittäin ihan hirvittävä peitetikkikonekuume myös. Ja kamerakuume. Tosin kyllä mä nyt tolla kameralla vielä yritän pärjätä. Peitetikkikone sen sijaan kovasti polttelisi... ;-)

Annu: Kiitos. Minäkin olen alkanut tykätä tähdistä. Lindexin tähdet eivät vielä viehättäneet, mutta ehkä niihin sitten silmä tottui, kun sai omiin vaatteisiin kokeilla. ;-)

- Henna -