keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Farkkushortsit ja kysymys

Kaivelin toiselta koneelta viime kesänä otetut kuvat sekä kummipojan että oman pojan farkkushortseista. Olin ajatellut, että oma poikani saisi omat shortsinsa esitellä päällään nyt, mutta onkin neljättä päivää kuumeessa, joten en raaskinut häneltä moista pyytää. Oman huoleni ohella ajattelin olevan terapoivaa istua hetki koneella, joten saa nähdä onnistuuko kuvien lataaminen, kun tuntuu blogger monella tökkivän.

Oman pojan shortsit edestä

ja takaa
Näihin shortseihin (vai ovatkohan enemmänkin sellaiset high water -housut) ostin ihan tikkauslankaa, koska farkkukankaassa ei oikein näy mikään muu lanka kunnolla. Mietin pitkään väriä, mutta päädyin suht perinteiseen vaaleaan lankaan. Näissä on vyötärökaitaleen sisällä kuminauha, mutta siitä huolimatta ovat hieman löysät, joten vyö ja vyölenkit luonnollisesti ovat tarpeen. Vyötärökaitaleen olisin voinut tehdä jotenkin muuten, sillä en tykkää siitä, että rypyttyy noin paljon kuminauhan kanssa. En vain keksi miten sen voisi tehdä, joten vinkkejä otetaan vastaan.

Farkkushortsit:
Kaava: Ottobre 3/2009 (Zoom bermudafarkut)
Koko: 128cm
Kankaat: Joustava farkkukangas Eurokankaan palalaarista (sama kuin tässä hameessa)


Kummipoika sai melkein samanlaiset, mutta koska hän on kolme vuotta nuorempi kuin esikoiseni ,ja tuon em. housujen kaavakoko alkoi tuosta 128cm:stä, muokkasin eri kaavoista 110 cm kokonaisuuden, joten liekö kaava sitten oman ja usean valmiskaavan sekoitus. Näissä housuissa on vyötäröllä resori, mutta kuminauha sinne sisälle on tarpeen.

Kummipojan farkkushortsit edestä

ja takaa


Näistä jätin pois tuon "lippuhärpäkkeen" noista etulahkeista ja taskutkin ovat hieman eri kohdalla johtuen tuosta kaavamuokkauksesta, mutta kyllä ne ihan kuulemma istuivat, vaikka koko on vielä yhtä kokoa liian suuri. Myös etuvalehalkion jätin näistä pois ja tikkasin koko halkion läpi. Housut näyttävät tosi leveiltä lätyiltä, mutta ainakin omalle pojalle ne istuvat tosi hyvin. Yritän lisätä kuvaa, jos sellaisen satun saamaan.
Farkkushortsit:
Kaava: Ottobresta pari eri housujen kaavaa sekä omat muokkaukset
Koko: n.110cm
Kankaat: Joustava farkkukangas Eurokankaan palalaarista (sama kuin tässä hameessa)
Resori: omia varastoja 
Ja sitten se KYSYMYS: Miten saa kuviin sellaiset ohuet reunat, joita monessa blogissa on käytetty? Haluaisin käyttää niitä, kun näyttävät niin tyylikkäiltä, mutta en ole löytänyt mistään helppoa keinoa. PhotoShopissa toki onnistuisi, mutta onnistuuko muuten? 
 

Ei kommentteja: