maanantai 18. lokakuuta 2010

Pukeutumista kaverisynttäreille

  

Bambutakki pääsi käyttöön myös kaverisynttäreille, kun värisävyt osuivat niin hyvin yksiin eikä pelkällä mekolla oikein enää tarennutkaan. Tein kuitenkin pienen muutoksen takkiin, sillä hihat ovat vielä auttamattomasti liian pitkät, ellei alla ole pitkähihaista, joten käänsin niitä ja ompelin väliaikaisesti samaisella bambulangalla käänteet, jotta eivät roiku sormien ulkopuolella.Mekko valmistui jo kesällä ja taisipa olla kerran päälläkin, mutta nyt vasta tytär halusi sen itse laittaa, kun näytti omasta mielestään vain siinä mekossa tarpeeksi prinsessalta. Meillä ei ainakaan vielä ole yhtään sellaista hörhelöprinsessapukua, vaikka tytär sellaista toivoisikin. Itse taas olen näiden pestävien puuvillaisten kannalla...

Kuvat ovat jostakin syystä huonoja. Ei onnistunut pimeänä syysiltana enää sisällä kuvaaminen.

Mekko on useissakin blogeissa nähty "kolmen konstin mekko". Tässä on ne lyhyimmät hihat. Kaula-aukossa nauhan tilalla on kuminauha ja ompelin hihat muutamilla pistoilla käsin kiinni etu- ja takakappaleeseen, kun ei tätä varmaan tule pidettyä ilman noita hihoja. Kaava on kiva ja erittäin yksinkertainen. Sopii hyvin näille joustamattomille kankaille.

Kolmen konstin mekko:
Kaava: Ottobre 3/2009
Koko: 116cm
Kankaat: Eurokangas


Päässä tytöllä on H&M:n hörhelöpanta vai mikä-se-nyt-on. Sukkahousut sellaista hieman ohuempaa ja juhlavampaa kangasta, mutta eivät kuitenkaan ihan "aikuisten" malliset. Muistaakseni ne on ostettu ihan Prismasta. Alkavat jäädä pieneksi, joten uusia juhlavampia sukkiksia tarvittaisiin, kun tytölle vihdoin kelpaavat mekot.

Ei kommentteja: