keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Ystäväperheen lapsille

En juurikaan ole tehnyt vaatteita lahjaksi, kun eivät ne mitään mestariluomuksia ole. Kuitenkin tuttavaperheille ja kummilapsille tulee tehtyä siitäkin huolimatta aina jotakin pientä. Nämä pienet housut valmistuivat ystäväperheen nuorimmalle lapselle 1-vuotislahjaksi. Taustan poistaminen oli tuskaa, joten jouduin jättämään sen siihen. En enää kuvaa maton päällä mitään...

Omena-vaaleanpunaiset velourhousut

Toiveena pikku prinsessalle oli jotakin mukavaa päällepantavaa, kun mekkoja ym. on kuulemma jo ihan riittävästi jäänyt isosiskolta (6v.) varastoon. Sen vuoksi päädyin velouriin. Vaaleanpunaistakin kuulemma löytyy, mutta en voinut vastustaa kiusausta laittaa näihin vaaleanpunaisia resoreita. Käyvät sitten niiden kaapissa olevienkin paitojen kanssa.

Omena-vaaleanpunaiset velourhousut:
Kaava: Ottobre (Saimi-housutyyliset, mutta en muista numeroa)
Koko: 80cm
Kankaat: Myllymuksut
Resori: Triteks
Kangasnauha: Iinu

Pikkuneidin em. isosiskolle valmistui lähes samaan aikaan farkkuhame eskariin. Ihan en tyytyväinen lopputulokseen ole, mutta kelpasi 6-vuotiaalle mainiosti. Tarvitsee kuitenkin vielä resorin sisälle kuminauhan, kun muuten tippuu päältä pois. Kuvaan oli tosi hankala saada tällaisena littanana, mutta kun omankin tyttären päältä tippui, oli tyydyttävä pelkkään vaatepalakuvaan.

Farkkuhame vaaleanpunaisin lisähepenein
Farkku on joustavaa, keskivahvaa farkkukangasta, josta on jo aiemmin syntyneet parit farkkushortsit (toiset niistä omalle pojalle, toiset näiden tyttösten veljelle, joka on myös kummipoikamme), mutta kuvat ovat toisella koneella, joten yritän jossain vaiheessa ne sieltä muistaa siirtää blogata nekin.

Hieman epätarkka lähikuva koristeompeleesta sekä nauhapalasta

Polvekenauhasta ja rypytyksestä lähikuvaa

Hertta hame:
Kaava: Ottobre 1/2009 (Hertta hame)
Koko: 122cm
Kankaat: Eurokangas
Resori: jokin jämäpala omista varastoista
Kangasnauha: Iinu


2 kommenttia:

Vaatehtimo Vikatikki kirjoitti...

Sinähän olet ennättänyt tehdä kaikkea ihanaa, mitä tiistaisin ei pääse näkemään! Onneksi on blogi...

Henna kirjoitti...

Heh, kiitos. Kyllähän näitä kesälläkin tuli tehtyä. Ehkä keskityn tiistaina itseni päälle meneviin juttuihin tai niihin vaikeisiin, joita en ilman ammattilaisen apua pysty tekemään. :-)