sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Ticket -tuunausta (tai korjausta olisi ehkä parempi sana)

Olipa kerran ihana, ruskea Ticket to Heaven plain rain -asu, joka toimi loistavasti ekaluokkalaisella syksyn märkien kelien asuna ja piti kuivana. Kovasta käytöstä johtuen Ticketin tämän puvun kompastuskiveksi nousivat suorat lahkeet, jotka olivat aina ihan muualla kuin missä niiden olisi pitänyt. Repaleisina ne jaksoivat silti pitää pienen miehen lähes kuivana. Kunnes eräänä päivänä toisen lahkeen vetoketju päätti, ettei tällainen vetele ja sanoi, että nips vaan eikä pysynyt enää sen jälkeen kiinni.

Repaleisista lahkeista siistimpi.

Olin jo muutenkin kyllästynyt noihin suoriin lahkeisiin, jotka eivät ainakaan meidän käytössämme ole ollenkaan soveliaat tämän ikäiselle. Puku on kuitenkin niin mahtava itsessään, etten halunnut siitä luopua, vaan päätin vihdoinkin tehdä asialle jotakin.


Tein siis seuraavasti:
- Purin kaikki alalahkeiden saumat. 
- Irrotin vetoketjut.
- Leikkasin varovasti vain rispaantuneen osan pois lahkeista.
- Purin vuorikankaasta ulkoilukankaan osuuden (joka onneksi oli ommeltu vuorikankaan päälle, joten lahkeet pysyivät saman pituisina).
- Ompelin vetoketjuhalkion kiinni siitä irrotetun tuulilistanavulla (ja tässä sitten menikin aikaa...).
- Ompelin vuorin ja päällikankaan kiinni vuorikankaasta irrotetun ulkoilukankaan palasesta uuden lahkeen alaosan ja kiinnitin sen paikalleen.

Samainen lahje kaikki em. toimenpiteen tehtynä.

Tuli jo ihan siisti, mutta jotta en joutuisi tekemään samaa enää uudelleen, pujotin lahkeeseen vielä kuminauhan, jotta lahje pysyy kengän päällä eikä lipsahda sen alle...

Kuminauhan kanssa.
Siistimpihän tuo lahje olisi ollut ilman kuminauhaa, mutta tässä tapauksessa käytännöllisyys voittaa. Tein saman operaation ilman vetoketjun poistamista myös pikkusiskon pinkeille housuille, koska niissäkin lahkeet näyttivät uhkaavasti siltä, että kohta olisi repsottanut ja pahasti. Tosin vetoketju aiheutti sen, että pätkäisin kuminauhan vetoketjun kohdalta poikki ja ompelin kiinni lahkeeseen. Pikkusiskon housuihin taidan vielä lisätä napit jalan alle menevää kuminauhaa varten, jotta pysyvät sitten alhaalla.. Ekaluokkalainen ei niitä halunnut.

Tykkään näistä Ticketin plain rain -puvuista paljon keveytensä ansiosta, mutta saisivat minun mielestäni tehdä ainakin kiristettävät lahkeet juuri tämän ongelman takia myös näihin isompiin kokoihin. Taitaa olla enemmän ulkonäköseikka, mutta silti... Seuraaviin housuihin teen kuminauhaoperaation jo heti uutena, mutta taidan jättää vetoketjut paikoilleen. :-)

Ei kommentteja: